17 Haziran 2015 Çarşamba

Dota 2 : Reborn Custom Games Duyuruldu!


Geçen hafta Dota 2 : Reborn güncellemesi hakkındaki haberimizde sizlere Dota 2'nin yeni arayüzünü tanıtmıştım, bu yazıda ise Dota 2 : Reborn Custom Games hakkında bilgiler vereceğim. Valve'nin yaptığı ilk açıklama şundan bahsediyor: Dota, Counter Strike, Team Fortress hepsi Custom Games'ler sayesinde doğdu, işte bu yüzden Dota 2'ye Custom Games özelliğini getiriyoruz.



Custom Games arayüzü hemen yukarıda bulunan videoda ki gibi olacak, Popüler oyunların yanı sırada Favorileriniz, arkadaşlarınızın neler oynadığı, önerilenler gibi kısımlar mevcut olacak. Ayrıca oyun sonlarında haritaları oylayabileceksiniz.



Her custom game kendine özel sayfaya sahip olacak, bu sayede bir oyuna girmeden bütün detayları o sayfa üzerinden görebileceksiniz.

Valve kendi yarattı: Overthrow Custom Game


Tam zamanlı maç atacak kadar zamanınız mı yok? O zaman sizi Overthrow'a davet ediyoruz, bu haritada herkes tek ve amacınız en çok öldürme sayısına ulaşmak. Gelecek hafta yeni bir Valve Custom Game daha tanıtılacak.



Kendi Haritanızı Yaratın!


Belkide en mükemmel haber kendi custom game haritanızı yaratabileceksiniz, aynı eski günlerdeki gibi, bomboş bir harita üzerinde tamamen hayal gücünüzle baş başasınız. Ağaçları, yolları, binaları yerleştirin, birde üzerine güzel bir kodlama... Saatlerinizi custom game yaratmak için harcamaya hazır olun!

Biraz daha detaylı baktığımızda custom game editor o kadar geniş ki yaz yaz bitiremem, kendi modellerinizi tasarlayabilirsiniz, kendi animasyonlarınızı haritanıza ekleyebilirsiniz, particle tasarımı yapıp oyuna farklı efektler ekleyebilirsiniz, hemen aşağıda ilgili resimleri bulabilirsiniz. Haritanızı istediğiniz dille destekleyebileceksiniz, genel anlamda LUA dili kullanılacak, diğer diller ise ekstra detaylar için lazım olacak. Harita sahibine özel konsol olacak, bu sayede hataları bulmanız kolaylaşacak.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder



Lütfen sadece ilgili yazı hakkında yorum yapalım, konu dışı yorumlarınızı lütfen İletişim bölümünden bana ulaştırın. Teşekkürler!