9 Mart 2016 Çarşamba

Clash Royale Savaş Binaları

Clash Royale'de kartlar; birimler,binalar ve büyüler olarak 3'e ayrılıyor. Bu yazıda Clash Royale'deki savaş binalarından bahsedeceğim. Clash Royale birim kartlarını sitemizde bulabilirsiniz.

Sıradan Savaş Binaları



Top

3. Arenada açılan Top, bir çok kişinin bildiği gibi sadece kara birimlerini hedef alan en basit savunma binası olarak oyunda yer alıyor. Basit dediğime bakmayın, Taç Kulelerini korurken özellikle düşük sağlığa sahip birimlere karşı çok başarılı işler çıkarıyor. Rakibiniz Top kartını kullanırsa en basit hava birimiyle bile Topu yıkabilirsiniz.





Havan

6. Arenada açılan Havan, uzun menzilli bir alan savunma binasıdır. Sürü şeklinde gelen birimlere karşı çok etkili oluyor fakat Dev gibi yüksek sağlığa sahip birimler karşısında çok yavaş saldırdığı için çok etkisiz kalıyor. Fazla tercih edilmeyen bu savunma binasını kullanmak isteyenlere alanınızın en orta kısmına yerleştirmesini öneriyorum. Aynı Top gibi sadece kara birimlerini hedef aldığını söylemekte fayda var.




Tesla

4. Arenada açılan Tesla, belkide oyundaki en iyi savunma binası. Düşman olmadığında gizlenerek kendini büyülere karşı savunuyor, düşman geldiğinde ise hem yüksek güce sahip hemde hızlı saldırılarıyla düşmanlarını rahatlıkla öldürüyor. Diğer sıradan binaların aksine hava birimlerinide hedef alabilen Tesla, CoC'da ki gibi Pekkaya 2x hasar VEREMİYOR :)



Ender Savaş Binaları


Goblin Kulübesi

1. Arenada açılan Goblin Kulübesi, 5 saniyede bir Mızraklı Goblin çıkaran bir bina. Hem saldırıda hem savunmada etkili olan Goblin Kulübesi, bir tarafı sürekli rahatsız ederken siz diğer taraftan rakibinizi yıkmaya çalışacaksınız. Düşmanın yüksek sağlıklı Dev gibi birimlerine karşı ise biriken etki gösterecektir. Yani Dev ölene kadar arkadan gelenlerle kalabalık bir Mızraklı Goblin ordusu oluşacak.




Barbar Kulübesi

3. Arenada açılan Barbar Kulübesi, 14 saniye de bir 2 tane Barbar çıkarır. Genelde savunma yapmak için kullanılan Barbar Kulübesi oyundaki en çok iksir gerektiren binadır.







Bomba Kulesi

2. Arenada açılan Bomba Kulesi, savunmada Tesladan sonra en çok kullanılan 2. kule diyebiliriz. Yüksek saldırı gücünü alan hasarıyla birleştiren Bomba Kulesinin en kötü yanı hava birimlerine saldıramıyor oluşu. Fakat diğer bir çok birimi rahatlıkla öldürebiliyor.






Felaket Kulesi

4. Arenada açılan Felaket Kulesi, CoC oynayanların çok iyi bildiği Cehennem Kulesinin ta kendisi. Hedef aldığı birime giderek artan bir saldırı uyguluyor. İlk başta neredeyse hasar veremeyen Felaket Kulesi, hedef aldığı birime bir kaç saniye sonra resmen tek atıyor. Hedef değiştirdiğinde hasarı sıfırlanıyor. En etkili olduğu zaman ise düşmanınızın Dev gibi yüksek sağlığa sahip birimleri sizin bölgenize geçtiği zamandır.



Mezar Taşı

2. Arenada açılan Mezar Taşı, 2.9 saniyede bir en basit birim olan İskeleti çıkarıyor. Saldırı anlamında hiç bir işe yaramıyor çünkü iskeletler Taç Kulesine yaklaşamadan ölüyor. Savunmada ise işin hakkını veriyor, özellikle Prens gibi birimleri sürekli rahatsız edip onları oyalıyor. Hele Pekka resmen hareket edemiyor. Mezar Taşı yıkıldığında içinden 4 tane İskelet aynı anda çıkıyor. Bu da başka bir oyalama taktiği.




İksir Toplayıcısı

6. Arenada açılan İksir Toplayıcısı, adı üstünde süresi dolana kadar ya da yıkılana kadar size fazladan iksir üretimi sağlıyor. Eğer süresinin sonuna kadar yıkılmazsa her 9,8 saniyede bir iksir üretiyor ve harcadığınızdan 2 fazla iksir kazanmış oluyorsunuz. 2 iksir için değer mi demeyin, sonuçta oyun çok hızlı geçiyor ve bazen 1 iksirin bir kaç saniye erken gelmesi oyun kazandırabiliyor. Ayna büyüsü ile kullanıldığında ne kadar işe yaradığını göreceksiniz.


Destansı Savaş Binaları



X Topu

3. Arenada açılan X -Topu, oyundaki en hızlı vuran fakat düşük saldırı gücüne sahip olan bir savunma binası. Menzili çok fazla olduğu için kendi bölgenizden düşmanın Taç Kulelerine hedef alabiliyor. 5 saniye kurulum süresi olduğunu belirtmekte fayda var.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder



Lütfen sadece ilgili yazı hakkında yorum yapalım, konu dışı yorumlarınızı lütfen İletişim bölümünden bana ulaştırın. Teşekkürler!