11 Aralık 2015 Cuma

Clash of Clans Köy Binası 11 Köy Düzenleri (GÜNCEL)

Clash of Clans tarihinin en büyük güncellemesini 10 Aralık tarihinde aldı ve Köy 11 'in de içinde bulunduğu büyük güncelleme ile bir çok şey baştan aşağı değişti. Köy Binası 11'e direkt geçen oyuncular için köy düzenlerini derleme gereği duydum. Yeni 11. Seviye Köy Binası için köy düzenleri buldukça bu yazıyı güncelleyeceğim.

Clash of Clans'a gelen yeni güncelleme bildiğiniz gibi farmer düzenleri neredeyse oyundan kaldırdı. Köy Binasını dışarı koyup bedavadan kalkan kazanma olayı kalktığı ve Köy Binasının da bir depo sayıldığı göze alındığında Köy Binasını köyün ortasına çekmek en mantıklı hareket olur. Bu düzende de tamda dediğim şey yapılmış. 4 taraftan simetri ile korunan köyümüz içeriye çekilmiş Kaynak Depoları ve çeşitli tuzak girişleriyle köyünüzü yıkmaya gelen yağmacılara karşı güzel bir cevap olacak.
 İş savaşa geldiğinde ganimet odaklı binaların yapacağı tek şeyin düşmanı oyalamak olduğunu herkes biliyor. Yeni güncelleme savaşlara yeni bir şey getirmese de Köy Binası 11'i savaşlarda yıkmak bir hayli zor. Yeni eklenen savunma binaları aşılamaz bir savunma oluşturuyor. Tabiki düzeninizi doğru seçerseniz. Bu düzende köyün dış çeperine Toplar ve Okçu Kuleleri eklenmiş. Sol alt köşede ise yeni eklenen savunma kulemizi görüyoruz. Bu kadar dışa koyulmasının sebebi düşmanı oradan saldırmaya zorlamak. Tabi oradan saldırması çeşitli tuzaklara mağdur kalmasını ve iç savunmada Kahramanlarla mücadele etmesine neden olacak. Zorlu bir savunma olarak görünüyor fakat deneme şansım daha olmadı.
Değişen kupa ve kalkan sistemi köy savunmalarını da etkiledi. Köyün çok güçlü olması defalarca kez saldırı almanıza sebep olurken güçsüz olması bütün madenleri kaybetmenize neden oluyor. Bunun dengesini kurmak zor olsada kupa kasanlar için hiç dert değil. Kaynak binalarını dış surda düşmanı oyalamak için kullanan düzen iç tarafta ise savaşı cehenneme çevirecek kuleleri barındırıyor.










Bu düzenimiz hem kupa kasanlar için hemde klan savaşında başarılı olmak isteyenler için hazırlanmış. Ortada bulunan ve çok önemli olan Klan Kalesi ve Taktik Avcı Savunma Kulesi'ni Cehennem Kuleleri ve hemen hemen bütün köyü kaplayan X-Yayları koruyor. Bütün kaynak binaları surların içerisine alınmış bu sayede düşmana zaman kaybettirmek isteniyor. Kahramanlar ise iç taraflara yerleştirilmiş ve en verimli şekilde kullanılıyor. Bu savunmanın dezavantajı ise içeri girdikten sonra düşmanı oyalayan duvarların çok az olması. Genede yeterince etkili bir köy düzeni.






Bu köy düzeninde ise daha çok simetriye ve kutu kutu olmasına özen gösterilmiş. Düşmanınız daha çok sağ taraftan saldırmayı tercih edecek. Çünkü sağ tarafta gördüğünüz gibi biraz duvar eksiği var. Bunun sebebi ise yeni savunmanın çok büyük yer kaplaması. Bu yüzden sağ tarafa daha çok tuzak ekleyebilirsiniz. Kaynak Depoları eşit bir şekilde köyün 4 tarafına dağıtılmış. Bu sayede düşmanın bir kerede bütün kötü silip süpürmesi engellenmiş oluyor. Ortaya yerleştirilen Klan Kalesi ve yeni kahramanımız ise iyi bir uyum içinde çalışıyor.






Kaliteli düzenler buldukça yazıyı güncellemeye devam edeceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder



Lütfen sadece ilgili yazı hakkında yorum yapalım, konu dışı yorumlarınızı lütfen İletişim bölümünden bana ulaştırın. Teşekkürler!