16 Aralık 2013 Pazartesi

Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları Yorumlarım

             


              Sabırsızlıkla beklediğimiz Hobbit serisinin ikinci filmi birkaç gün önce çıktı. Bende bügün 3D olarak izleme şansı buldum. İlk yarısında biraz uyuklar gibi oldum (Kız arkadaşım uyudu) ama ikinci yarı gerçekten muazzamdı. Şimdiden söyliyeyim spoiler içeriyor bu yazı.




              Film öyle muhteşem bir sonla bittiki şuan zaman makinesi icat edilse direk 1 yıl sonrasına giderim. O ejderhanın altınla kaplanışından sonra dağdan çıkışı gerçekten bitme diye yalvarttı. Peter amca bu filmde ilk filmdeki o biraz masalsı biraz animasyon havasından uzaklaşmış.Gerçekçi görüntüler ile vermiş filmi. Efektler ilk filmdeki gibi abartı değil son derece yerinde ve etkileyiciydi. Yüzüklerin Efendisi filminede bir kaç gönderme var. Özellikle Sauron'nun o meşhur gözünde siuletinin belirmesi gerçekten muazzamdı. Belkide filmin en güzel sahnesiydi. Ayrıca Legolas cücenin adını unuttum onun aile fotoğraflarına bakarken "Bu goblin mutantı benzeri şey de kim?" demesi üzerine cücenin "O oğlum Gimli" demesi çok hoştu. Beklenmedik şeyler de vardı filmde. Üçüncü filmin çıkacağını bilmesem iki sahnede ejderha kesin öldü derdim.

           Gidilmeyi kesinlikle hak ediyor. Belki ilk film kadar dolu değildi ama gerçekten etkileyiciydi. Filmin fragmanınıda aşağıdan izleyebilirsiniz.



             

2 yorum:

  1. Kanka bana göre filmlerin böyle partlara ayrılması sıkıntı yaratabiliyo çünkü filmin sonunda fan-boylar olarak biz her türlü bitmedi diye sevinsekte (yani yeni filmin geleceğini bilmek) diğer izleyiciler böyle film mi biter lan diyor :D Dövüş sahneleri çok harika olmuş özellikle legolasla taurielinkiler,legolasın gimlinin resmine bakıp kim bu çirkin yaratık deyişi de harikaydı.Artık en büyük isteğim şu dwarfların çağını bir oyun veya filmde görebilmek,lotr da da krallıkları yıkılmış skyrimde de :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanka kesinlikle doğru söylüyorsun. Hatta bu yazının devamı bu yorumun olmalı aklımdakileri yazmışsın resmen. Gimli sahnesi çok harikaydı :D

      Sil



Lütfen sadece ilgili yazı hakkında yorum yapalım, konu dışı yorumlarınızı lütfen İletişim bölümünden bana ulaştırın. Teşekkürler!