Clash of Clans Her Koy Binasına Özel Savunma (Güncellendi)

Merhaba arkadaşlar, bu yazımda sizlere Clash of Clans'da her seviye köy binasına göre özel savunma şekillerini göstereceğim. Bir önceki savunma taktikleri yazıma buradan ulaşabilirsiniz.


Tamamen ÜCRETSİZ YEŞİL TAŞ satın alma rehberi için tıklayın!!!

Köy binası 4 den öncekileri vermeyi düşünmüyorum çünkü zaten o seviyeleri atlamak kolay ayrıca öyle savunulacak bir yanıda yok. Eğer sizde bir şeyler paylaşmak isterseniz lütfen aşağıda ki yorum bölümünü kullanın.

Bütün düzenler güncellendi.

Klan Savaşı Köy Düzenleri İçin  Tıklayın


KÖY BİNASI 4

Bu seviyede;
-- 2 Okçu Kulesi
-- 1 Havan
-- 2 Top
-- 1 Hava Savunması
-- 2'şer Bomba ve Hava Mayınımız var. Havan en ortada durarak bütün köyü savunma imkanı sunuyor. Onu simetrik olarak yerleştirilen Okçu Kuleleri ve Toplar koruyor. Ayrıca her Kaynak Deposunun etrafı duvarlarla örülü. Bu sayede hepsine birden ulaşmaları neredeyse imkansız oluyor.



KÖY BİNASI 5


Bu seviyede; 
-- 1 Sihirbaz Kulesi
-- 3 Okçu Kulesi
-- 1 Havan
-- 3 Top
-- 1 Hava Savunması
2 şer tanede Yaylı Tuzak, Bomba ve Hava Mayınımız oluyor. Gördüğünüz gibi havan en ortada neredeyse bütün sistemi kaplayacak şekilde, onun ulaşamadığı yerde de Sihirbaz kulesi duruyor. Alt tarafı Hava Savunması kulesi korurken üst taraflarıda Hava Mayınları koruyor. Klan kalemizde doluysa bu savunmayı aşmak bu seviyede biraz zordur :)



KÖY BİNASI 6

Bu seviyede;
-- 2 Sihirbaz Kulesi
-- 3 Okçu Kulesi
-- 2 Havan
-- 3 Top
-- 1 Hava Savunması
-- 1 Hava Patlatıcı
-- 2 Yaylı Tuzak
-- 4 Bomba
-- 2 Hava Mayını
-- 1 tanede Büyük Bombamız var.

Köyün ortasında bulunan Köy Binası ve etrafında ki simetrik dağılan savunma binaları köyü saldıranlara karşı simetrik bir şekilde koruyor. Depoların hepsini ortaya koymadık, bu sayede bir kerede ortaya saldıran Dev-Goblin ordusuna karşı büyük bir önlem almış olduk. Klan Kalesinin ortada olması eğer iyi bir klanınız varsa çok işinize yarayacak. Klan kaleniz sürekli dolu değilse Klan Kalesi yerine Havan topunu koyabilirsiniz.


KÖY BİNASI 7


Bu seviyede;
-- 2 Sihirbaz Kulesi
-- 4 Okçu Kulesi
-- 3 Havan
-- 5 Top
-- 2 Hava Savunması
-- 2 Tesla Kulesi
-- 1 Hava Patlatıcı
-- 4 Yaylı Tuzak
-- 6 Bomba
-- 2 Hava Mayını
-- 1 Güdümlü Hava Mayını
-- 2 Tanede Büyük Bombamız var

Bu düzenimizde her zamanki gibi Köy Binasını ortaya koymayı tercih ettik.Köy Binası 7 de hava saldırılarının önemi arttığı için Hava Savunmaları merkeze yerleştirildi. Büyücü Kuleleri ve Havanlar köyün tamamına erişebilsin diye gene merkeze yerleştirildi. İsteyen olursa Depoları Havanlar ile yer değiştirebilir. Bu sayede çok dışarıda kalan Depolarınız daha da güvende olacak.

Köy Binası 7 den devam edelim, bu düzenimiz Labirent olarak geçiyor ve gördüğünüz gibi düşman birliklerini sürekli hareket halinde tutmaya yarıyor. Sürekli tuzaklara çeken açıklıkları sayesinde düşmanınızı deli edeceksiniz. İç tarafa yerleştirilen Depolar ise iyi bir korunma sağlıyor. Her zamanki gibi Klan Binası orta tarafta yerini alıyor, klanınızdan yeterinde yardım alamıyorsanız yerine Kara İksir deposunu koyabilirsiniz. 

KÖY BİNASI 8 

Bu seviyede;
-- 3 Sihirbaz Kulesi
-- 5 Okçu Kulesi
-- 4 Havan
-- 5 Top
-- 3 Hava Savunması
-- 1 Hava Patlatıcı
-- 3 Tesla Kulesi
-- 6 Yaylı Tuzak
-- 6 Bomba
-- 4 Hava Mayını
-- 2 Güdümlü Hava Mayını
-- 2 İskelet Tuzağı
-- 3 Büyük Bombamız var.
Çiçek ekmeği andıran bu köy düzenimizin en büyük amacı hem kupanızı hemde depolarınızı korumak. Hem kenarlara hemde iç tarafa eklenen depolarınız her bölümde Büyücü Kuleleri, Okçu Kuleleri ve Toplar ile korunuyor. İç tarafa yerleştirilmiş Havanlar ise köyün tamamına ulaşabiliyor. Klan Kalesi eğer sürekli dolu ise iç tarafta kalması çok daha etkilidir. Barbar Kral'ın yüksek sağlık puanı sayesinde uzun bir süre düşmanı oyalayacak kapasitesi var. Köy Binasını koruyan Tesla ve Büyük Bombalar ise Klan Kalesi tarafından saldırmayan düşmanlarınız için korkulu anlar yaşatacak.

Köy Binası 8 için daha fazla köy düzenine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bir önceki Köy Binası 8 düzenine göre daha çok binayı duvarların içinde barındıran bu düzenimizde de simetrik savunma baş rol oynuyor. Depoların köyün iç taraflarına yerleştirilmiş olması ve birbirinden ayrı olması Goblin-Dev ordularının zayıf kalmasını sağlıyor. Hava saldırısına biraz açık kalan köy düzeninde istenirse Hava Savunmaları biraz daha iç tarafa alınabilir.

KÖY BİNASI 9 

Bu seviyede;
-- 4 Sihirbaz Kulesi
-- 6 Okçu Kulesi
-- 3 Havan
-- 5 Top
-- 4 Hava Savunması
-- 2 Hava Patlatıcı
-- 4 Tesla Kulesi
-- 2 X-Yayı
-- 6 Yaylı Tuzak
-- 6 Bomba
-- 4 Hava Mayını
-- 4 Güdümlü Hava Mayını
-- 2 İskelet Tuzağı
-- 4 Büyük Bombamız var.
Köy binası 9'a gelince işler ciddi anlamda kızışıyor.  Bu düzenimiz hem savunma hem de kaynak koruma odakli bir sistem görüyoruz. Bütün birimler simetrik olarak dizilmiş. Bu köy düzeninde Köy Binasını yıkmaları neredeyse imkansız. Domuz Binicilerine karşı yan yana yerleştirilmiş Büyük Bombalar sayesinde tek seferde bütün Domuz Binicilerini öldürebilirsiniz. Okçu Kraliçe savunmada büyük bir rol oynuyor fakat bu düzende kenarda bırakıldı, istenirse iç taraflara yerleştirilebilir.

Daha fazla Köy Binası 9 düzeni için buraya tıklayın.
         
BONUS ARKHAM STYLEEE!!!!

KÖY BİNASI 10

Bu seviyede; 
4 Sihirbaz Kulesi
7 Okçu Kulesi
3 Havan
6 Top
4 Hava Savunması
4 Tesla Kulesi
3 X-Topu
2 Cehennem Kulesi
6 Yaylı Tuzak
6 Bomba
5 Hava Mayını
5 Güdümlü Hava Mayını
5 tanede Büyük Bombamız vardır.

Artık köy binası son seviyeye geldiğinde, savaşlarda bir o kadar zorlaşıyor. Bir taraftan Cehennem Kulesi, bir taraftan X-Topları... Fakat ne bu kuleler, ne de diğerleri güçlü bir köy düzeni olmadan hiç bir işe yaramazlar. Bu savunmamız tamamen Köy Binasını koruma üzerine kurulu. Ortada simetrik olarak yerleştirilmiş Cehennem Kuleleri, onların yanında X-Topları ve Okçu Kraliçe ve hemen yanında Barbar Kral. (Kara iksir önemli olduğu için içeri aldım isterseniz Barbar Kral ile yer değiştirebilirsiniz.)  Köy 5 bölüme ayrılmış. Her bölüm 2 tane depo ve büyücü kulesi içeriyor. Onları hemen arkadan koruyan havan topları ve savunmaya destek sağlayan diğer kuleleri ile tam bir cehennem!!!
Sıradaki köy dizilimini tamamen farm yapanlar için hazırladım. Köy Binasını dışarı aldığımız bu sistemde Depolar bir öncekine göre daha içeride ve korunaklı. Ortadaki depolarımızı 4 bir tarafa koyduğumuz büyücü kuleleri en ortayı ise klandan aldığımız destek koruyor. Bu sistem köy binası 10 a yeni geçmiş arkadaşlarımız için hazırlandı.



Her türlü öneri, soru ve şikayetiniz için lütfen aşağıdaki yorum bölümünü kullanın.

Etiketler: , ,