7 Nisan 2016 Perşembe

Assetto Corsa Klavye Ayarları



İtalyan yarış simülasyonu Assetto Corsa 2013 yılında oyun dünyasına girdi ve sürekli güncellenerek bugünlere kadar ulaştı. Kunos Simulazioni tarafından geliştirilen Assetto Corsa Windows üzerinde oynanıyor ve yaz aylarında PS4 ve XBOX One için de yayınlanmış olacak. Gerçekçi grafiklerini çok detaylı sürüş dinamikleriyle birleştiren  Assetto Corsa bir çok yarış sever tarafından en iyilerden biri olarak kabul ediliyor. Assetto Corsa 'nın pist yarış oyunu olduğunu hatırlatmakta fayda var. Yani şehir yarışlarını sevenlere pek hitap eden bir oyun değil. Direksiyon ve sanal gerçeklik desteği sunan Assetto Corsa size gerçek bir sürüş deneyimini bir çok marka ve araçla sunuyor.

Tabiki herkesin evinde sanal gerçeklik gözlüğü yok, ya da 3 ekranlı binlerce liralık bilgisayarları yok. Hatta bir simülasyon yarış oyununu klavye ile oynamak zorunda bile kaldığımız oluyor. Ne yazıkki çok gerçekçi bir deneyim yaşatmasa da klavye ile de oyunu oynamak mümkün. Eğer  Assetto Corsa yı hiç bir ayar yapmadan oynamayı denediyseniz çok büyük ihtimalle ilk virajda pist dışına çıkıp hatta duramayıp ilk duvara toslamışsınızdır. Ben ilk oyuna girdiğimde gazı bile bulamamıştım :) İşte bu rehberde  Assetto Corsa için en ideal klavye ayarlarını bulabilirsiniz.



Öncelikle ana menüye gelip Options a tıklayıp hemen ardından Controls kısmına geliyoruz. Bir sonraki resimde ki yer açılacak.













Daha iyi görebilmek için resmi büyütebilirsiniz, burada ki sizden farklı olan bütün yerleri resimdeki gibi yapın. Eğer aracı manuel kullanıyorsanız Gearshift Up yazılı yeri sol shiftten başka bir şey yapın ki yapışken tuşlar seri şekilde vites düşerken bir anda oyun zevkinizi yok etmesin. Değişmeyen ayarlar Secondary kısmında başka harflere atanarak değiştiriliyor. 


Bütün ayarları yaptıktan sonra en alt sağdaki yeşil kaydet butonuna basmayı unutmayın.





Herhangi bir yarışa girmeden önce heme yandaki ayarlar ekranını göreceksiniz. Eğer üst tarafta Gamer dışında bir şey yazıyorsa onu Gamer yapmanızı öneririm. Gamer ayarları daha çok klavye ile oynayan ve bir çok asistanın açık olduğu kolay mod olarak geçiyor. Yok ben profesyonelim diyorsanız tabiki dilediğinizce ayarları değiştirebilirsiniz.

18 yorum:

  1. Klavyede manuale nasıl alıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oyuna gir araba sürerken ctrl+g ye basarsan üstte otomatic vites off yazar

      Sil
    2. nasıl vites atılıyo veya azaltılıyo

      Sil
    3. ctrl düşürür shıft artırır

      Sil
  2. vites tuşu ayarlayıp oyuna girelim ve sonrasında ctrl+g basalım yukarda yazıda off yazdıgında otomatic vites off yazarsa olmuşdur

    YanıtlaSil
  3. Arkadaşlar debriyaj yokmu fare ile oynuyorum ben deliricem

    YanıtlaSil
  4. klavye de gaza basarken aynı anda sağa veya sola dönünce gazı kesiyo onu nasıl ayarlıyabilirim











    YanıtlaSil
  5. abi el freni hangi tuş koca googlede bulamadım birtane tuşu be

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aga space diyo basıyoz çalışmıyo harbi

      Sil
    2. lan hiç kimse bilmiyo yaaaaaaa

      Sil
    3. Salaklar kendiniz constant manager deniz yapın

      Sil
    4. ayarlar / kontroller / secondary / handbrake tuş ata işlem tamam RA*

      Sil
  6. Klavye ayarlarından kendin tuş atama yapman gerekiyor

    YanıtlaSil
  7. Bende dreksiyon seti var gaz fren yok onuda klavyeden ayarlamak istiyom ayarlari nasil yapacagim ikisi birden secilmiyo

    YanıtlaSil



Lütfen sadece ilgili yazı hakkında yorum yapalım, konu dışı yorumlarınızı lütfen İletişim bölümünden bana ulaştırın. Teşekkürler!