Clash Of Clans Saldırı Taktikleri ( Geniş Rehber)


Merhaba arkadaşlar, çooook uzun bir aradan sonra tekrar yazıyorum. Bu yazımda sizlere CoC'da saldırı taktiklerini anlatacağım. Hangi köye neden saldırılır, altınlar nerede; depodamı yoksa madenlerde mi, adam aktif mi değil mi hepsi bu yazımda.

(Ayrıca RazorGamingTR klanı kuruldu, buradan detaylara ulaşabilirsiniz.)


Öncelikle size terk edilmiş köylerden bahsedeyim. Bu köylerin sahipleri ya oyunu bırakmıştır ya da uzun zamandır girmiyordur. Bunlara saldırmanın avantajı size geri saldırı yapmazlar ve mayın yay gibi savunma sistemleri inaktiftir.Madenleri depo yerine çıkarıcılarda birikmiştir.Bunu anlamak için;





Eğer ki madenlerin sağ tarafında bulunan kutu altın doluysa ve yerlere de altın düşmüşse bilinki ganimet madenlerdedir. Ganimetin büyük çoğunluğu ise seviyesi en yüksek maden çıkarıcısındadır. Buna iksirde dahildir. İksir çıkarıcılar dolu gözüküyorsa direk onlara saldırın.





Saldırıcağımız düşmanı belirledik. Şimdi de nasıl saldıracağımızı görelim. Öncelikle basit detaylardan başlayalım.


İlk 30 Saniye;

  • Ganimetin nerede olduğuna bakın. Depo mu toplayıcılar(çıkarıcılar) mı?
  • Klan kalesinin ve kahramının yerini belirleyin.
  • 2x2 lik bir boş alan bulun çünkü orada gizli Tesla Kulesi var.
  • Nereden saldıracağınızı tespit edin, ne kadar birim kullanacağınızı hesaplayın.

Savaş başlıyor...

  • Öncelikle klan kalesinin dolu olup olmadığını öğrenmek için oraya bir tane adam gönderin. Doluysa hepsi çıkar zaten onları güzelce öldürün. Düşmanın kahramanı varsa onuda kenara çekip öldürün.
  • Okçular ile düşman kulelerinin size vuramadığı yerlerden  savunmasız binaları yıkın.
  • Düşman duvarlarını yıkmadan önce bir kaç dev ile kuleleri oyalayın ve aradan duvar yıkıcıları gönderin. ( 2 tane seviye 3-4 duvar yıkıcı ile seviye 6 duvarına kadar rahatlıkla yıkabilirsiniz. Detaylı listeyide paylaşıyorum.)



Seviye 1 Duvar Yıkıcı 480 hasar verir ve 1.seviye duvarını yıkar.
Seviye 2 Duvar Yıkıcı 640 hasar verir ve 2.seviye duvarını yıkar.
Seviye 3 Duvar Yıkıcı 960 hasar verir ve 4.seviye duvarını yıkar.
Seviye 4 Duvar Yıkıcı 1280 hasar verir ve 4.seviye duvarını yıkar.
Seviye 5 Duvar Yıkıcı 1840 hasar verir ve 5.seviye duvarını yıkar.
2 Tane Seviye 5 Duvar Yıkıcı  6,7 ve 8. seviye duvarını yıkar.
3 Tane Seviye 5 Duvar Yıkıcı 9 ve 10. seviye duvarını yıkar.


  • Mümkünse havan topunun en yakınından saldırın ki size vuramasın.
  • Goblinlerinizi duvar yıkıldıktan ve ganimete ulaşıldıktan sonra salın. Özellikle havan topuna dikkat edin hepsini tek atışta haşat edebilir. Büyücü kulesinide unutmayın.
  • Bütün ordunuzu aynı anda göndermeyin. En azından birazcık barbar ve okçu bırakın ki %45 lerde kalırsanız etrafta kalmış az canlı binaları yıkabilesiniz.

Bir sonraki yazımda savunma taktiklerinden bahsedeceğim. Sorularınız ya da eklemek istedikleriniz olursa lütfen aşağıdaki yorum bölümünü kullanın.

Etiketler: , , ,