Clash of Clans Klan Savaşı Köy Düzenleri

Merhaba arkadaşlar, bu yazımda normal köy düzenlerinden farklı olarak bir savaş için olanları vermek istedim. Öncelikle Klan Savaşı taktikleri için buraya tıklayabilirsiniz. Farmer ve kupa düzeni arıyorsanız buraya tıklayarak Clash of Clans'daki en iyi düzenlere ulaşabilirsiniz.

Köy Binası 5 - Alan Savunması

Bu seviyelerde düşman Ejder pek kullanmaz. Bu yüzden hava savunmasını içeri değilde sura yakın koyduk. Havan ve Büyücü Kulesi Köy Binamızı en iyi koruyacak şekilde duruyor. İçeride duran Kaynak Depoları da düşman birliklerini yavaşlatacak. Bu seviyede bundan daha iyisini bulmak biraz güç :)

Köy Binası 6 - Alan Savunması

Bu savunmamız  simetrik olmasını avantaj olarak kullanıyor, düşman nereden saldırırsa saldırsın güçlü bir engelle karşılıyor. Klan Savaşlarında başlangıçta düşman Klan Kalenizi boşaltmaya çalışacaktır. Bu yüzden bu düzeni kullanırken Klan Kalesinin olduğu kısma daha çok bina yerleştirin.

Köy Binası 7 - Anti Ejder, Alan Savunması

Bu savunmamızda gücünü simetrik olmasından alıyor. Aslında havanlar 3 tane olduğu için simetri bozuluyor ama emin olun çok güçlü bir savunma. Hava saldırısına karşı ekstra dayanıklı. Sur içinde bulunan depolar ise düşmanı yavaşlatmak için birebir.
Köy Binası 8 - Anti Ejder, Alan Savunması

Son zamanlarda gördüğüm en iyi savunmalardan birisi.  İçeride bulunan Hava Savunmaları düşman Ejderlerini içeri sokmuyor. Ayrıca akıllıca yerleştirilmiş Kaynak Depoları düşmanı yavaşlatmak için birebir. Teslalar normalde güçsüz görünsede aslında tek başına hasarda bir çok kuleden daha etkili. Bütün Teslalar içeride bu da içeri kadar gelebilen Okçuların korkulu rüyası :)
Köy Binası 8 Anti Ejder, Anti Domuz Binicisi

Bu savunmamızın böyle dağınık görünmesindeki tek neden zamana oynamak. Düşman bu savunmaya asla Ejderle saldıramaz çünkü Ejderler yavaş ve asla dağılmadan hareket edemezler. Ayrıca bütün Hava Savunmaları içeride bu sayede çok yorulan Ejderler Köy Binasını yıkamadan ölecektir. Çok dağınık olması Domuz Binicileri içinde çok kötü. Çünkü durup art arda yıkabilecekleri bir savunma yok. Bu yüzden dolayı şifa iksirleri boşa atılıyor ve canları giderek azalan Domuz Binicileri teker teker ölüyor. Bu savunmanın en kötü yanı en basit oyuncular bile 1 yıldız alabilir ama unutmayın Klan Savaşında esas 3 yıldız almaktır. :)


 Köy Binası 9 - Alan Savunması, Anti Ejder

Bu savunmamızda Hava Savunmaları en içe çekilerek etkili bir ateş hattı oluşturulmuş. Aynı şekilde Havanlar ve Büyücü Kuleleri alan hasarını eşit miktarda her yere yayacak şekilde yerleştirilmiş. Barbar Kral ve Okçu Kraliçe surların içinde bu sayede düşmanı gayet güzel oyalayacak şekilde duruyor. İstenirse Teslalar ve bazı Dev Bombalar yer değiştirilerek art arda 2 Dev Bomba konulup Domuz Binicilerine karşı etkili bir savunma oluşturulabilir.




Köy Binası 9 Anti Domuz Binicisi, Birim Hasarlı

Diğer bütün haritaya yayılan düzenlerin aksine alan hasarı oluşturabilmek için köy düzenli ve simetrik tutulmuş. Bu düzenin en büyük özelliği ne taraftan saldırılsada Domuz Binicilerinin art arda dizilmiş Dev Bombalardan kaçma şansı yoktur. Bunun dışında içeri yerleştirilmiş çift Teslalar tam bir tekli birim katliamcısı :)



Köy Binası 10 Genel Savunma

Bu düzenimiz genel savunmaya hitap edecek şekilde tasarlanmış, hatta dışarıda kalan Altın Deposunu içeri alırsanız hibrit düzen olarak bile kullanabilirsiniz. İçeride bulunan Klan Kalesi ve hemen yakınında ki Cehennem Kuleleri en iç surda ciddi bir savunma oluşturuyor. Düşman ilk 2 suru rahatça geçse bile 3. suru geçmesi neredeyse imkansız olacak. Köyün en içinde 4 tarafa yayılmış teslalar sayesinde en içeri kadar girebilmiş Golem ve Devler Gizli Teslalar yüzünden Köy Binasının etrafında gezmek zorunda kalacaklar. Bu savunma Hava Saldırılarına biraz açık kalsada Hava Savunmalarının yerlerini biraz değiştirerek bu sorunu çözebilirsiniz.


Köy Binası 10 GoWipe Savunması

Tam bir savaş makinesi olan bu köy düzeninde en dışa koyulan gereksiz binalar sayesinde iç taraftaki savunma binalarımız zaman kazanıyor. Bir üstteki köy gibi içeri kadar ulaşabilen Golem ve Devler Gizli Teslalar yüzünden Köy Binası etrafında tur atmak zorunda kalacak. Neredeyse her savunma binasının etrafı duvarlarla çevrili olduğu için düşmanınız çok zaman kaybedecek. Kahramanlardan da en iyi şekilde yararlanmak için köyün en iç tarafına yerleştirilmiş. GoWipe desekte bir önceki savunmaya göre hava saldırılarına karşı da çok etkili bir düzendir.





Köy Binası 11 Genel Savunma

Şuan için bundan daha iyi bir klan savaşı köy düzeni bulamadım ama bu da gayet iyi bir savunma. Hem kaynakları koruyabilen hibrit bir düzen hem de savaşlarda etkili olabilecek bir klan savaşı düzeni. Savunmasız görünen yerleri tuzaklarla dolduran köy düzeninde en içe yerleştirilen Klan Kalesi ve kahramanlar çok iyi bir savunma oluşturuyor. Yeni eklenen savunma binası da olabilecek en iyi yere yerleştirilmiş. Dileyen Kaynak Depolarını biraz daha dış tarafa alıp savunma binalarını iç tarafa alabilir.







Etiketler: , , ,