9 Mart 2014 Pazar

Left 4 Dead 2 Özel Zombiler Rehberi (Detaylı)


Merhaba arkadaşlar. Bir önceki yazımda (buradan ulaşabilirsiniz) Left 4 Dead 2'de ki yaygın ve yaygın olmayan zombilerden bahsetmiştim. Bu yazımda ise özel zombileri konu alıyoruz. Bu zombiler multiplayer modunda oynanabilir ve oynaması gerçekten aşırı eğlenceli.
The Boomer

Acayip sinir bozucu sesler çıkaran, neredeyse tek kurşunda imha olan ve etkili kullanıldığında gerçekten çok işe yarayan bir özel zombidir. 50 canı vardır ve çok yavaş olmasının yanında kaçma mekanizması yoktur. Özelliği ise insanların üzerine kusabilir, kustuğu kişi bir süre görüşünü kaybeder ve zombi sürüsü kusulan kişiye akın eder. Birden fazla kişiye aynı anda kusabilir ve insanların yanında öldürülmesi patlamasına yol açarak yakınındakileri kusmuk içinde bırakabilir.

Taktikler

-Boomer diğer zombilere göre daha yüksek ses çıkarır. Oyunu iyi dinlerseniz hemen nerede olduğunu kestirebilirsiniz.
-Onu öldürmeden önce kesinlikle ama kesinlikle silahınızın dipçiğiyle vurun ondan sonra öldürün. Soğukkanlı olmak burada en önemli husus.
-Üzerinize kusarsa en yakın duvar köşesine gitmeye çalışın. Gelen zombi sürüsünü sağ tık ile ittirin ve ateş edin. Bu süreci kusmuktan kurtulana kadar devam ettirin.
-Eğer Boomer'ı siz oynuyorsanız, düşmana yakın bir yerde spawn olun, bir anda karşılarına çıkın ve kusun. Eğer kusmayı beceremiyorsanız yüksek bir yere çıkıp düşmanın ortasına atlayın. Elbet birisi heyecandan sizi vurur ve kusmuk kaplanır.


The Hunter

Belkide oynaması en zevkli zombi bu. Uzun sıçrayışlar yapabilen, düşmanın üstüne atlayıp onu parçalamaya çalışan, aşırı hızlı ve korkutan bir zombidir. Ctrl tuşuna basılı tutup Sol Tık yaparsanız baktığınız yöne doğru zıplar. Düşmanın üstüne ne kadar yüksekten zıplarsanız o kadar ilk an hasarı verir. 250 canı vardır ama onu vurması pek kolay değildir. Zıpladığınız kişinin etrafındakilerde sersemler bu yüzden takım saldırılarında çok işe yarar. Zıplaya zıplaya duvarlara tırmanabilir ve çok yükseklerden düşmana en fazla 25 ilk hasar verip, biri sizi öldürene kadar parlaçayabilirsiniz.

Taktikler

-Hunter zıplarken çok yüksek ses çıkarır, profesyonel oyuncular hemen nerede olduğunu anlar.
-Mümkün olduğunca yüksekten zıplayıp 25 hasar vermek çok önemlidir. Fakat ıskalamamak için düşmanın koşu yoluna zıplayın.
-4 kişi arasına tek başınıza gireceğinize smoker'ın çektiği kişiyi kurtarmaya gelene ya da Boomer'ın KUSAMADIĞI birine zıplamayı tercih edin.
-Hunter'ın altında kalan kişi sizin kurşunlarınızdan etkilenmez. Dilediğinizce tarayın.
-Size doğru zıplamış bir Hunter'ı indirmenin en kolay yolu kafasından vurmaktır, tek kurşunda ölür. Diğer yol ise Sağ Tık ile vurmaktır. Fakat bu çok titiz zamanlama gerektirir.



 The Charger

Düşmanlarının üstüne hızlıca koşup, bowling misali hepsini dağıtıp, birini de mutasyona uğramış ve kocaman olmuş koluyla kapıp öldürene kadar yere vurmasıyla ünlüdür. Tabiki birisi onu öldürene kadar. Şekli tankı andırıyor ama Tank kadar fazla canı yok. 600 canı ile diğerlerinden fazla ama çok değil. Genelde grup halinde dolaşanları dağıtıp etrafa uçuşanları Hunter'ın, Smoker'ın vb. survivorları etkisiz hale getirmesinde rol oynar.


Taktikleri

-En önemli taktiği, aşağı düşülebilir yerlerden örneğin çatılar, balkonlar vb. survivoru aşağıya uçurmaktır. Eğer harita dışına uçurursanız survivor direk ölür. Bunu en kolay Smoker'ın çektiği adamı uçurarak yaparsınız.
-Olabildiğince açık alanlarda koşun ve saldırın. Çünkü en ufak engel sizi durdurur.
-Survivorlara çok yakında spawn olun ve bir anda karşılarına çıkın. Yıkın, ezin, parlaçalayın, vurun, öldürün!



The Smoker

Diliyle sizi çatılardan, uzaklardan, çalılardan her yerden çekebilen, öldürülmesi kolay ama bulması zor olan bir özel zombidir. Diliyle çektiği düşman bir engele takılmadığı sürece ona kadar gelir ve survivoru dövmeye başlar.250 canı vardır ve öldüğü yerde bir toz bulutu bırakır. Survivorın üstüne nişanı getirdiğinizde kırmızı yanıyorsa survivorı çekebilirsiniz demektir. Tam tutturmanıza gerek yok kırmızı yansın yeter.

Taktikleri

-Kesinlikle açık alanlarda birini çekip kendinizi kolay hedef yapmayın. Çatıları kullanın.
-Birisi dile hasar verirse dil kopar, hemen saklanın ve yeniden dolmasını bekleyin.
-Boomer'ın kustuğu survivoru çekerseniz kendini zombilere karşı savunamaz ve belkide bir kaç saniyede ölür.
-Her zaman yaralı ve arkada kalmış olan Survivora saldırın. Eğer çok uzaktan çekerseniz belkide onun için geri bile dönmezler.



 The Jockey

Zıplaya zıplaya gelir ve omuzlarınıza binmeye çalışır. Ardından sizi istediği yere doğru götürür. İsterse bir Hunter'ın kucağına isterse Witch'in yanına. İki büklüm gezdiği için öldürmesi biraz zordur ayrıca canı 325'dir.

Taktikleri

-Spitter ile birlikte çalışın. O asidini atsın sizde oraya sürün.
-Haritada Witch varsa onun yanına sürmeye çalışın.
-Eğer sol tık ile zıpladıktan hemen sonra space tuşuna basarsanız bir sonraki zıplama hakkınız daha kısa sürede dolar.
-Sürdüğünüz Survivorı kesinlikle haritanın sonuna doğru götürmeyin.Bu onlara puan kazandırır. Bir köşeye girin ya da alevlerin içine sürün.
-Survivor iken Jockey çok acayip bir gülme sesi çıkarır. Nerede olduğunu hemen belli eder. Dikkatli dinlerseniz hemen gidip kafasına sıkabilirsiniz.
-Jockey birine zıpladıysa onu önce yakından vuran bir silahla düşürün. Tekrar zıplaması için çok uzun süre gerekir. Bunu avantaj olarak kullanın ve ÖLDÜRÜN.


The Spitter

Üzerinize her saniye daha da fazla hasar veren bir yeşil asit kusar. Fakat Boomer'ın aksine üzerinize değil yere kusar. Ayrıca öldüğü yerde de bir miktar asit oluşur. Sadece 100 canı vardır. Küçük alanlardan geçerken bu zombi korkulu rüyanız olacak.

Taktikleri

-Kusmak için genellikle koridorları, küçük kulübeleri ve ya merdivenleri tercih edin.
-Öncelikli hedefiniz yere düşmüş birisi varsa ona kusmak olsun. Bu sayede onu kurtarmaya gelemeyecekler ve yerde inanılmaz hasar alacak.
-Yerde kimse yoksa Smoker'ın çektiği adama kusmayıda tercih edebilirsiniz. Buna Hunter ve Charger da dahildir. En iyi yardımcınızın Jockey olduğunu unutmayın.
-Benzin toplama bölümlerinde hareket ettirilen benzinler sarı yanar. Onların üstüne kusarsanız imha olurlar.Ayrıca benzin doldurulan araba ya da makineye doğru kusarsanız Survivorlar doldurma işlemini yapamazlar.
-Survivor iken Spitter'ın normal bir zombiden pek farkı olmadığını unutmayın. Üstünüze kustuğu an koşun ve saldırın. Zaten çok yavaştır ve üstüne kustuktan sonra biraz daha yavaşlar. Yakınındayken öldürmeyi tercih etmeyin.

The Tank

Oyundaki en büyük, en ihtişamlı ve belkide en güçlü zombi. THE TANK!. En kolayda 3000 en zorda 8000 canı olan bu zombi üstünüze kaya da atar araba da. Heleki yumruğu sizi metrelerce uzağa fırlatır. O geldiğinde oyunun müziği bile değişir her yerde uyarılar çıkar. Hatta onu kullanmak marifet ister herkesin hakkı değildir, oyun hak etmeyenin elinden alır kontrolu başkasına verir.


Taktikleri

-Survivor iken onu öldürmek için pompali tüfekler tercih edebilirsiniz. Çünkü onu biraz yavaşlatır. Herkes aynı anda sadece ona kitlenirse hızlıca ölüyor ama unutmayın bu oyunda sadece Tank yok. Her yerde zombi varken sadece ona kitlenmek çok zordur.
-Peşinizden geliyorsa tam size vuracağını anladığınız anda sağ ya da sola manevra yapıp fake atın.
-Taşlarından kurtulmak kolaydır yeterki taşın elinden çıkmasını bekleyin.
-Tankın kontrolu oyunda rastgele birine verilir, eğer sizdeyken kontrol belli bir süre hiçbir survivor ile göz teması kuramazsanız kontrol sizden alınır ve başkasına verilir.
-Üzerine molotof  kokteyli atmak ona uzun vadede ciddi zarar verir hatta en fazla 1 dakika 30 saniye içinde ölür. Tabi o kadar dayanabilirseniz.
-Eğer kurşununuz biterse ona baltayla saldırmaktan korkmayın. Balta kılıç gibi silahlar onu 20 vuruşta öldürür.
-Tank kaya fırlatırken hareket edemez. Bu yakın dövüş silahlarıyla saldırmak için en iyi fırsattır.
-Tank iseniz yapacağınız en iyi şey üstlerine doğru koşun ve vurun. Eğer birisine vurursanız o ölene kadar ardı ardına vurabilirsiniz.

Aşağıdaki resimde Tank'a karşı kullanılan silahlar, harcanan mermiler ve zamanları gözüküyor.

Time -> Zaman
shots needed/time spent (s) -> harcadan mermi/harcanan zaman (saniye)





The Witch

Son olarak bu cadıyı tanıtıyorum sizlere. Uzaktan hafif ama gerçek bir ağlama sesi duyacaksınız. Önce bir kızın ağladığını sanacaksınız fakat o biraz farklı bir kız. İsterseniz hiç rahatsız etmeden yanından usulce geçin. Ya da onunla mücadele edin. Tabi edebilirseniz. Tek darbesiyle ölmeye hazır olun!

Taktikleri

-Yanından usulce geçerken yavaş olun. Asla ama asla ona ateş etmeyin ve bakmayın. Fenerlerinizi kapatmayı unutmayın. Eğerki birisi ona yanlışıkla vurursa ne var ne yok her şeyi bu cadıya boşaltın. Her seviyede 1000 canı vardır. Aslında hızlı ölür ama çok hızlı koştuğu için vurmak zordur.
-Eğer onu yakmayı başarırsanız normalden daha yavaş koşacaktır.
-Eğer illa öldürmek istiyorum diyorsanız ondan çok daha yüksek bir yere çıkın. Sniperlarınız ve Shotgunlarınız hazır olsun. Varsa adrenalin de basın ve saldırın.
-Malesef bu cadıyı hiçbir şekilde oynamak mümkün değil :(


İlhamım için...

10 yorum:

  1. Paylaşım için teşekkürler. Çalışma ve başarılarınızın devamını dilerim.
    Blog hocam'dan verdiğiniz mesaj alınmıştır ve gereken yapılmıştır. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkürler :) Sizin gibi ilgili blogger'lar her zaman takip edilmeyi hak ediyor

      Sil
  2. Aynen ben de o mesajdan geldim sıkıntı yok ;)

    Bu arada mobilden giriyorum.. oyunlar bilgisayar oyunlari mi yoksa android felan mi ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde bilgisayar üzerine, çok nadiren mobil oyunları da eklemeye çalışıyorum :)

      Sil
  3. Igrenc bir program, keske olsen :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok cahilsin keşke ölsen

      Sil
    2. Git tacını çıkar da bebe

      Sil
    3. Ben en iyisiyim buranın tamam mı

      Sil
    4. Bu blogu kuranı bulursam bıçak sokucam arkadaşın tavsiyesiyle gelmiştim ilk onu bıçakladım zaten sıra burayı kuranda

      Sil
    5. Sakin ol şampiyon :D Gülçin hanım tanışalım mı? :p

      Not: Biri kankam biri sevgilimdir.

      Sil



Lütfen sadece ilgili yazı hakkında yorum yapalım, konu dışı yorumlarınızı lütfen İletişim bölümünden bana ulaştırın. Teşekkürler!