3 Mart 2015 Salı

CoC Birim Rehberleri - P.E.K.K.A

P.E.K.K.A



Clash of Clans'daki en yıkıcı, en acımasız, en güçlü, en dayanıklı birim! Ve inanır mısınız, o bir kız :) P.E.K.K.A yıkmaya geliyor!



Saldırıda Nasıl Kullanılmalı?

Asla tek göndermeyin!

P.E.K.K.A her ne kadar çok fazla hasar versede, tek başına gittiğinde 3-5 binayı birer vuruşta yıkıp savunmaların acımasız gücüne karşı en ufak bir şey yapamıyor. Alan hasarı veren binalar etkilemesede birime yönelik vuruş yapan savunma binaları, özellikle Tesla Kuleleri (2 katı hasar veriyor ve P.E.K.K.A favori birimi) P.E.K.K.A'ların en büyük düşmanı. P.E.K.K.A'ların arkasına yerleştirilen bir kaç Büyücü tek vuruşta yıkamadığı binaları hemen ardından temizliyor. Ayrıca çok daha yüksek hasarlar verilebiliyor.

Nasıl bir ordu düzeni

Eğer bütün ordu kapasitenizi P.E.K.K.A ile doldurursanız, düşmanı emin olun yıkamazsınız. P.E.K.K.A'lar yavaştır ve hemen  ardından gelen destek birimlerine ihtiyaç duyar. Klan Savaşlarında 4-5 P.E.K.K.A idealdir. 2 tanesini bir köşeden diğer kalanları başka bir köşeden yollayın, hemen önlerinde Golem gibi sağlam bir birim varsa o köyün vay haline. Düşmanın duvar seviyesi çok yüksek ise bütün P.E.K.K.A'ları aynı yerden göndermeyi tercih edin. P.E.K.K.A'lar oyuna girmeden önce köye direk giriş yapabilmeleri için önlerindeki binaları Okçu gibi birimlerle temizleyin.

Büyü tercihleri nasıl olmalı?

P.E.K.K.A aslına bakılırsa her türlü büyüyle gayet güzel iş yapıyor. Şifa iksiri topluca giden P.E.K.K.A'ları ölümsüz hale getirirken, Öfke Büyüsü daha da hızlanan ve güçlenen P.E.K.K.A'ları tam bir savaş makinesine dönüştürüyor. Zıplama Büyüsü de köye direk giriş yaparken ideal.

Cehennem Kulesine dikkat!

Tekli vuruşa geçirilmiş bir Cehennem Kulesi yaklaşık 7 saniyede bir P.E.K.K.A'yı öldürebilir. Bu yüzden Cehennem Kulesine karşı Dondurma Büyüsünü atmalısınız.

Klan Kalesi birimlerine karşı P.E.K.K.A

Malesef P.E.K.K.A o kadar yavaş ki 15 tane Okçu bile P.E.K.K.A'yı öldürebilir. Hele Klan kalesinden Cadı çıkarsa o P.E.K.K.A'nın vay haline. Cadıya tek bir kez bile vuramadan iskeletler tarafından katledilir... Ayrıca sadece karadan saldıran birim olduğu için Ejderhalarda büyük tehdit.


Savunmada asla ama asla kullanmayın! Sağlık puanı çok fazla olmasına rağmen devasa bir orduya karşı sadece 1 kaç saniye dayanabilir.

İstatistikler



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder



Lütfen sadece ilgili yazı hakkında yorum yapalım, konu dışı yorumlarınızı lütfen İletişim bölümünden bana ulaştırın. Teşekkürler!