Clash Royale Kulübe Taktiği


Clash Royale'de farklı kartları denemek hem oyun zevkinizi arttıracak hemde sizi bazı belli başlı taktiklere karşı çok daha tecrübeli yapacak. Geçen X-Yayı taktiğini vermiştim, bu yazımda da kulübe taktiğini vereceğim.

Gereken Kartlar:

Goblin Kulübesi
Barbar Kulübesi
İksir Toplayıcı
Oklar Büyüsü 
Barbarlar *
Tesla *
Silahşör *
Minyon Sürüsü *

Sonunda * olan kartları istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz, fakat ben en iyi bu kartlarla verim aldım. Tabiki de benzer özellikte daha yüksek seviye kartlarınız varsa onları tercih etmelisiniz.

Kulübe taktiği nedir?

Oyunun başında tamamen savunma odaklı, son dakikaya girildiğinde savunmadan çok düşmana savunma yaptıran, uzatmalarda oyunu kazandıran bir taktiktir. Bunu sağlayan en önemli 2 kart tabiki de taktiğinde ismi olan Goblin ve Barbar kulübeleri. Başlangıçta iksirimiz yettiği kadar anca 1 tane basabildiğimiz ama son dakika da artık kulübeden ekranda yer kalmadığı taktiğimizde eğer oyunun başında taç kulesi düşmana vermezsek düşmanın kazanma olasılığı çok düşük kalıyor.




Hangi kart ne işe yarıyor?

Goblin Kulübesi: Sürekli Goblin çıkararak düşmanı sürekli rahatsız ediyor, düşmanın alan vuran büyüsü ya da kartı yoksa birikerek düşmanı pişman ediyor.

Barbar Kulübesi: İkişer ikişer çıkan barbarlar Goblinleri koruyarak birikmelerini sağlıyor ve hiçte fena sayılmayan saldırı gücüne sahipler.

İksir Toplayıcı: Eğer düşmanınız ortada sağlam bir birime sahip değilse mümkün olan her anda İksir Toplayıcısı yerleştirerek oyunun sonlarına doğru resmen sınırsız iksire sahip olacaksınız. Bu kartı düşmanın hamlesinden sonra oynayın ki savunmasız kalmayın.

Oklar Büyüsü: Anlatmaya bile gerek yok, düşük canlı birim katili :)

Barbarlar: Temel saldırı ve savunma birimimiz Barbarlar, yüksek sağlığa sahip birimleri de tutuyor, rahatça öldürüyor, her istediğimizi gerçekleştiriyor. Oyunun sonlarında hızlı iksir akışıyla beraber geldikçe kullanın.

Tesla: Temel savunma kulemiz Tesla hem düşmanları oyalıyor hemde ciddi hasarlar veriyor.

Silahşör: Benim en sevdiğim kartlar arasında, çok yüksek hasarını sürekli oyunda olan Barbarların arkasından sağlıyor, hem karada hemde havada avlayamayacağı birim yok.

Minyon Sürüsü: Çok yüksek sağlığa sahip ve hemen öldürülmesi gereken birimlerin katili

Dikkat edilmesi gereken noktalar




Etiketler: ,