3 Nisan 2016 Pazar

Orcs Must Die! Unchained Açık Beta İnceleme



Steam üzerinde denk geldiğim, Gameforge tarafından geliştirilen Orcs Must Die! Unchained ilk andan itibaren beni ekrana bağladı ve geliştikçe daha da bağlayacak gibi duruyor. Orcs Must Die! oyunlarının devamı niteliğinde ki Orcs Must Die! Unchained bir kule savunma oyunu ve 5vs5 PvP karşılıklı mücadelenin yanı sıra hem tek kişilik PvE hemde takım arkadaşlarınızla Orklara karşı mücadele etme imkanı sunuyor. Oyunun dili ve seslendirmesi tamamen Türkçe olduğu için diğer bir çok halefine göre şimdiden bir kaç adım önde.

Orcs Must Die! Unchained ücretsiz olarak oyuncuya sunuluyor ve oyun içi satın alma sistemi mevcut. İster Gameforge üzerinden ister Steam üzerinden oynanabilen Orcs Must Die! Unchained yakın zaman PS4 içinde gelecek. Ortalama 7.5 Gb yer kaplıyor ve şuan Açık Beta da olduğunu belirtmek isterim. Yani oyun için hatalar mevcut ve ne yazık ki sürekli serverlarda sıkıntı oluyor. Eminim yakın zamanda düzeltilir.



Oynanış

Orcs Must Die! Unchained temelinde kule savunma oyunu olarak geçiyor. 14 kahramandan birini seçip savaşa dahil oluyorsunuz. Öncesinde belirlediğiniz desteniz belirli tuzaklar içeriyor. Bu tuzakların bazıları yere, bazıları duvarlara bazıları ise tavana kuruluyor. Para birimi olarak ise her el sonunda ya da Ork keserek kazandığınız sikkeler mevcut. Haritanın belirli bölgelerinden dalga dalga orklar saldırıyor ve tuzaklar kurarak ayrıca kahramanınızla saldırarak bu orkları durdurmaya çalışıyorsunuz. Orkların yıkması gereken kapılar var ve bunları her yıktıklarında hedeflerine daha da yakınlaşıyorlar.Karşılarında durmaya çalışırsanız sizi de ezip geçmeye çalışıyorlar. Neyse ki Muhafızlar ve kahraman yetenekleriniz ayrıca tuzaklarınız doğru kullanıldığında hiç bir orkun geçmesine izin vermiyor.

Oyunda gayet yeterli ve bir çok oyunun aksine çok eğlenceli bir eğitim kısmı var ve bu kısmı tamamlamadan oyuna başlamanızı kesinlikle önermiyorum. Tuzakların kurulumu, yeteneklerin kullanımı ve oyun içi gerekli bütün bilgiler eğitim kısmında bulunuyor.



5vs5 modunda karşılıklı 2 takım bu sefer karşılıklı gönderdikleri orklara karşı mücadele ediyor ve karşı Hisarı ele geçiren oyunu kazanıyor. Hem savunma taktikleri hemde saldırı taktikleri bakımından gerçekten çok eğlenceli bir mod fakat bir o kadar zor.

Oyuna gerçek para yatırarak alabileceğiniz sadece görsel amaçlı kostümler var ve eğer açık betaya katılırsanız Smolder’in havalı “Kundakçı” kostümü hediye olarak veriliyor. Gene para yatırarak açılmamış kahramanları satın alabilirsiniz ama merak etmeyin her oyun sonunda kazandığınız paralarla da bu kahramanları almak mevcut. Ayrıca yeni tuzak oluşturmak için gerekli bütün parçaları da hem gerçek para hem oyun için kazandığınız parayla alabiliyorsunuz.

Orcs Must Die! Unchained 3. şahıs bakışıyla oynanıyor ve nişancı oyunu özelliklerini taşıyor. Saldırılarınızı hedef alarak yapıyorsunuz ve bazı büyülerde aynı şekilde hedef almayı gerektiriyor. Bu yüzden nişanınız iyi olmalı, gerçi kime söylüyorum hepimiz Cs den dolayı iyi birer nişancıyız.



Grafik ve Sesler

Seslerden başlayacak olursak 10 üstünden 10 diyorum. Tabiki de bunda Türkçe seslendirmenin etkisi mevcut. 40 yılın başı Türkçe oyun bulmuşuz bir de düşük mü verecektik :) Grafik anlamında ise gerçekçi grafiklerden ziyade fantezi grafikler içeriyor ve animasyon film tarzı diyebileceğimiz eğlenceli bir ortam oluşturmuşlar. Ben grafikleri yeterli buldum ve beta sonunda daha da iyi bir yere geleceğine inanıyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder



Lütfen sadece ilgili yazı hakkında yorum yapalım, konu dışı yorumlarınızı lütfen İletişim bölümünden bana ulaştırın. Teşekkürler!