18 Kasım 2013 Pazartesi

Minecraft Survival Rehberi (Başlangıç)

          Merhaba arkadaşlar, bu benim ilk yazım olacak.İlk yazımda sizlere minecraft'da survival modunun başlangıcını anlatacağım.

          Oyunumuzu acıyoruz ve yeni bir dünya yaratıyoruz.İlk başta yüksek bir tepe bulup etrafımıza bakıyoruz.Öncelikli aramamız gereken şey koyunlar ve belki şansımıza bir köy.(Burnumun ucunu göremiyorum neden böyle diyorsanız grafik ayarlarından görüş mesafesini arttırmanız gerekiyor.)Eğer varsa koyunları tespit ettikten sonra hemen ağaçların yanına dönüyoruz.

          5 tane ağaç bloğunu elimizle kırıyoruz sonra onları "E" tuşuna basıp craft bölmesine koyup planks'e çeviriyoruz.Ardından 4 tane planksi crafting table (Şekil-1) yapıp crafting table'ı  yere koyuyoruz.Sağ tıklayıp açıyoruz ve iki tane planksı üst üste koyup 8-10 tane stick elde ediyoruz ve şekildeki gibi bir kazma yapıyoruz.(Şekil-2)

Şekil-1





         Sonrasında kazmayı kullanmadan yerı kazıyoruz ve taşlara kadar ulaşıyoruz.Taşları elle değil kazmayla kazıp yaklaşık 20 tane cobblestone elde ediyoruz.
Sırasıyla ;
2 tane taş kazma
2 tane taş kılıç
1 tane taş balta ve
1 tane taş kürek yapıyoruz.


        Taştan malzemeleri tamamladıysanız hemen koyunların yanına gidin ve en az 3 tanesini öldürün çünkü içlerinden çıkan yünlerle yatak yapacağız.Koyunlardan sonra mümkünse domuz bulun ve öldürün ama bulduğunuz hayvanların sürüsünün tamamını öldürmeyin çünkü ileride 2'şer tanesini alıp çiftlik kurabilirsiniz.
       Hayvanlarla işiniz bitince neredeyse akşam olana kadar odun toplayıp tahtaya çevirin ilk küçük evimizi yapacağız.Şekildeki gibi küçük bir ev başlangıç için işimizi çok güzel görür.


        Pencere boşluklarını isterseniz bırakmayın gece yaratık girme olasılığına karşı ileride cam yapıp kapatacağız oraları ama tahtadan bir kapı yapmak şart oldu.Ayrıca ocak ve yatakta yapıyoruz ve minecraft giriş bölümümüz neredeyse bitmek üzere.





      Domuzlardan,tavuklardan veya ineklerden aldığımız etleri ocağın üst bölmesine alt bölmesine ise varsa kömür  yoksa odun ve ya tahta koyuyoruz pişince sağdaki bölmeye düşer.Alıyoruz ve karnımız acıktıkca afiyetle yiyiyoruz.


4 yorum:

  1. Eyvallah kardeş harika. Ya benim bilgisayar daha yeni sayılır ama minecraftta çok aşırı kasıyor. Bir yardımcı olursan harika olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler, kasma sorunu için ise, Minecraft çok basit görünsede aslında birçok sistemi zorlayacak bir oyundur, öncelikle grafik ayarlarının hepsini düşürün, ardından virüs programını kapatın ve gereksiz bütün uygulamaları kapatmak için Game Booster programını kullanın. Eğer sorununuz devam ediyorsa Minecraft Optifine modunu yükleyin gerçekten işe yarayacak.

      Sil
  2. Grafik ayarlarını düşürmeyi adım adım anlatır mısınız?

    YanıtlaSil
  3. abi game booster kötü

    YanıtlaSil



Lütfen sadece ilgili yazı hakkında yorum yapalım, konu dışı yorumlarınızı lütfen İletişim bölümünden bana ulaştırın. Teşekkürler!