20 Kasım 2013 Çarşamba

Minecraft Survival Rehberi - 2 (Tarım)

     Uyuyacak bir yatağınız, bir kaç gün idare edecek yemeğiniz, bir eviniz var ise maden kazmaya ve tarım yapmaya hafiften başlasak?
    Öncelikle tarımdan başlayalım.Minecraft da tarım yapmak zevkli olduğu kadar ileride açlık ihtiyacı için biçilmez kaftandır.Tarlalarımıza ekebileceğimi şeyler aslında sınırlı;

-Patates (Köylerden bulabilirsiniz ayrıca bazı zombileri öldürünce düşüyor)
-Havuç (Köylerden bulabilirsiniz ayrıca bazı zombileri öldürünce düşüyor)
-Buğday (Çimleri kestiğinizde rastgele tohumu düşüyor)
-Kabak  (Etrafta bulunuyor)
-Karpuz (Etrafta bulunuyor)
-Belki şeker kamışı (Etrafta bulunuyor)

       Yeni başladığımız için ve eğer köy yakınlarında doğmadıysak hemen çim bulup içlerinden 20 ye yakın tohum çıkarıyoruz.


  Yeterince tohum topladıktan sonra sıra geldi tarlamızı yapmaya.Fakat kovamızın olmaması büyük sıkıntı çünkü ekinlerin büyümesi için su gerekiyor bu yüzden bir göl veya deniz kıyısına tarlamızı yapacağız.
Ekinleri toprağın üstüne ekeceğimiz için yeterince toprak,ayrıca tarlanın etrafına çit yapacağımız için yeterince odun toplamanız gerekiyor.Odunları ve toprağı topladıktan sonra bir tane stone hoe yapıyoruz.Ayrıca yeterince çit ve çitlerin arasına kapı yapıyoruz. (Resimler sırasıyla stone hoe, çit, çit kapısı)






Gerekli şeyler tamamlandıktan sonra deniz kıyısına gidip toprağımızı yerleştiriyoruz yada varsa istediğimiz büyüklükte etrafını çitle kapatıp kapısını ekliyoruz.Burada önemli olan nokta suya en uzaktaki toprağın 4 birimden ötede olmaması.Bir sonraki resim bunu çok güzel açıklıyor.


   Görüldüğü gibi 4 birim uzakta olanlar ıslanırken 5 birim uzakta olan ıslanmıyor.Fakat toprağın ıslanabilmesi için öncelikle stone hoe ile toprağa sağ tık yapmanız gerekiyor.


    Toprağı ekilebilir hale getirdikten sonra ürünlerimizi artık ne varsa ekiyoruz.Toplanabilir hali aşağıdaki resimde gözüküyor ve topladığınız zaman içinden 1-2 tohum ve buğday çıkacak.Buğdayların üç tanesini şekildeki gibi birleştirsek bize ekmek verecek.



    Bir sonraki yazımızda madencilik yapacağız ve diğer tarım ürünlerini sizlere göstereceğim.Hepinize iyi hasatlar!












2 yorum:



Lütfen sadece ilgili yazı hakkında yorum yapalım, konu dışı yorumlarınızı lütfen İletişim bölümünden bana ulaştırın. Teşekkürler!