24 Kasım 2013 Pazar

Minecraft Survival Rehberi - 5 (Strip (Çizgi) Madenciliği ve Belli Başlı Yaratıklar)

   
Bir önceki yazımda maden türlerini anlattım. Buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

      Strip (Çizgi) Madenciliği Minecraft'ta belkide en verimli madenciliklerden birisidir.Genelde doğal madenlerin soyu tükendiğinde bu yola başvurun ya da en başında bununla başlayın.Mantığı 10-11-12-13 ya da 14. kata kadar merdiven şeklinde kazılır. Benim önerim merdiveni 3 birim genişliğinde kazın çünkü bi sonraki yazımızda ortasından ray sistemi geçireceğiz.



            En asağı indiğinizde yani yukarıdaki sayılardan birine 5x5 büyüklüğünde yada daha büyük bir oda kazın.Sonra merdiven olan taraf dışında kalan duvarlardan birini seçip ileriye doğru kazın.Yüksekliği 3 birim şekildeki gibi olsun.Sürekli bıkmadan usanmadan kazın.Emin olun bir çok değerli maden bulacaksınız.Eğer karşınıza doğal madenlerden biri çıkarsa önce biraz araştırın yakınlardaki madenleri toplayın.Sonrasında yolunuza devam edin ama yolun etrafını kapatmayı unutmayın.


                           Şimdi de size oyunda en çok karşılaşacağınız 4 yaratığı tanıtacağım.






Zombi: En basit düşmanımızdır.Yavaştırlar fazla hasar veremezler.Normal kılıçlar 4 elmas kılıç 3 vuruşta öldürür. Ölünce içinden şansa bağlı olarak zombi eti düşer. Havuç ve patates de düşebilir.











Okçu İskelet: Birden fazla olduklarında ciddi anlamda tehlike yaratırlar çünkü 2 tanesine yaklaşmak gerçekten zordur.Üzerlerine sağ sol yaparak koşun ve vurun zaten 2-3 vuruşta ölüyorlar. Ölünce yayı,oku ve kemikleri düşebilir.












Cripper: Çok yaklaşırsanız şişmeye başlar ve patlar.Bunun taktiği ise 1-2 kere vurup geriye kaçmak. Sönünce 1-2 kere daha vurun ve ölür. Çok sessizlerdir bir anda dibinizde patlayabilir. Ölünce barut düşebilir.








Örümcek: Çok sinir bozucu bir canavardır.Genelde 2-3 vuruşta ölür. Tek sıkıntısı üzerinize zıplarken vurmak gerçekten çok zor. Ölünce ip ve örümcek gözü düşebilir.

     





      Bu tabloda hangi seviyede hangi maden çıkar hepsi yazıyor.

  • Katman  <5: Kırılmaz Kaya
  • Katman <12 Lav Not: Her katmanda çıkabilir dikkatli olun
  • Katman <16 Elmas ve Redstone
  • Katman <35 Altın ve Lapis Lazuli
  • Katman <64 Demir
  • Her yer: Kömür

Bunların dışında daha çok yaratık var onlarıda bir sonraki yazımda paylaşacağım.








4 yorum:

  1. Dostum grafiği anlamadimda anlatir misin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alttaki 0 dan 140'a kadar olan kısım kaçıncı katmanda olduğunu gösteriyor. Diğer yukarı giden grafik ise o katmanda ne kadar maden olduğunu

      Sil
  2. Arkadaşım çok güzel anlatmıışsın başlangıçtan buraya kadar hepsini okudum.Bir sorum olacak yazar alımınız varmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim yorumunuz için :) Maalesef sadece misafir yazar kabul ediyorum

      Sil



Lütfen sadece ilgili yazı hakkında yorum yapalım, konu dışı yorumlarınızı lütfen İletişim bölümünden bana ulaştırın. Teşekkürler!