25 Kasım 2013 Pazartesi

Minecraft Survival Rehberi - 6 (Bütün Yaratıklar,Moblar)

    Önceki yazımda ilk yaratıklardan bahsettim. Buradan ulaşabilirsiniz.

    Bu yazımda sizlere oyundaki diğer yaratıklardan (artık yaratık demek istemiyorum mob diyeceğim) öncekilere göre daha güçlü moblardan bahsedeceğim.







Ender Man: Çok güçlü baya ürkütücü bir mobdur.Aslında ona bakmadığınız sürece hiçbir şey yapmaz.Eğer bakarsanız bi anda kaybolur ve sizin için korku dolu anlar başlar çünkü istediği an arkanıza ışınlanabilir ve gerçekten çok hızlı ve güçlü vurur.Ölürse içinden ender man gözü çıkabilir.Oyunu bitirmek için o gözlere ihtiyacınız olacak.








Slime: Zıplaya zıplaya ilerleyen aşırı zararsız aşırı sinir bozucu bir sesi olan mobdur.Gerçekten çok kolay ölür ama siz onu kestikçe içinden daha küçük hali çıkar.Onlarıda kestikçe içlerinden slime ball çıkar.Buda gerek iksir yapımı malzemesi gerekse yapışkan piston yapımında kullanılır.





Mağara Örümceği: Normal örümcekten tek farkı size vurursa zehirlenirsiniz.O yüzden dikkat etmek gerek.






Witch: Diğer adıyla büyücü.Öldürmesi kolay bir mobdur.Tek özelliği size iksir fırlatır kaçmaya çalışın.Ölünce içinden iksir yapımında kullanılan sayısız malzeme ve düşük şansla iksirin hazır hali düşer.







Silverfish: Bu mob strogholdlarda ve ya derin vadilerde karşınıza çıkar.Spawn olabilmesi için bağlı olduğu kayayı kırmanız gerek.Tabikide ne onu görebiliyorsunuz ne de bağlı olduğu kayayı. Birini uyandırmak demek hepsini uyandırmak demektir.Çok kolay ölürler ve çok az hasar verirler.




Bundan sonraki moblar sadece netherde bulunur.Nethere gitmeyi bir sonraki yazımda anlatacağım.





Zombie Pigman: Bu mob netherde siz saldırmazsanız saldırmayan tek mobtur.Aslında tek başlarına pek etkili değiller ama birine vurduğunuz an etrafınızda sayısız şekilde birikebiliyorlar.İçlerinden altın kılıç,altın ve ya zombi eti çıkabilir.Çok hızlı hareket ederler dikkatli olun.










Blaze: Ateşler içinde dönen,uçan alev topları atan güçlü bir mobtur.Öldürmek için ok kullanmak en mantıklı seçimdir.Tabi bundan daha mükemmel olanı ise kar topudur.Ölürse içinden Blaze Rod çıkar ki bu iksir yapımında çok işimize yarıyacak.









Ghast: Netherin en sinir bozucu mobu.Aşırı uzaktan size alev topları atar ama bu alev topları patlayıcı özellik taşır.Öldürmenin tek yolu oktur.Ölürse içinden barut ve ghast tear çıkar. Bu da iksir yapımında kullanılır ve son olarak 2 vuruşluk canı vardır.






Wither Skeleton: Kılıçlı ve gerçekten çok sağlam vuran ve ayrıca zehirleyen bir mobtur.Ölürse içinden kemik,kömür ve ya taş kılıç çıkar.Not: Ciddi anlamda bazen kafası düşebilir.











Magma Cube: Slime 'ın aynısıdır.Tek farkı içinden Magma Cream çıkar.İksir yapımında kullanılır.Bir farkı daha var normal slime'a göre daha yüksek hasar verir.Ayrıca en küçük halide hasar verebilir.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder



Lütfen sadece ilgili yazı hakkında yorum yapalım, konu dışı yorumlarınızı lütfen İletişim bölümünden bana ulaştırın. Teşekkürler!