10 Aralık 2013 Salı

Minecraft Survival Rehberi - 10 (At Evcilleştirme)

    



         Bu yazımda minecrafta 1.6.x versiyonunda eklenmiş atları evcilleştirmenin yolunu göstereceğim. Aslında çok kolay ama birçok kişi karıştırıyor veya yapamıyor. Öncelikle at sürüsü buluyoruz ve beğendiğimizi seçiyoruz. Eğer elmanız varsa işiniz kolay elmayı ata veriyoruz. Eğer üzerinde kalpler çıkarsa at bizi sevdi demektir.






       Elmanız yok ise ata eliniz boşken sağ tıklayın. Ata binecek ama sonra at sizi üstünden atacaktır. Bir kaç kere deneyin. Bu arada sizi sevene kadar onu kontrol edemezsiniz. Sizi severse gene kalpler çıkar ve artık atımıza eyer yerleştirme vaktidir. Atın üstündeyken "e" tuşuna basıp eyeri ata giydirin. Unutmayın eyer yoksa atı hareket ettiremezsiniz. Eyeri ise mağaralarda veya netherde sandıkların içinden bulabilirsiniz. Aynı şekilde ata zırh da giydirebilirsiniz. Zırhıda aynı şekilde bulmak zorundasınız. Atlar blokların üstünden zıplama gereği duymaz direk üstünden geçerler. 2 den fazla blok üstüsteyse boşluk ile zıplayabilirsiniz. Alttaki  bar boşluk tuşuna ne kadar basarsanız o kadar dolar ve ne kadar dolarsa at o kadar yükseğe zıplar.




2 yorum:



Lütfen sadece ilgili yazı hakkında yorum yapalım, konu dışı yorumlarınızı lütfen İletişim bölümünden bana ulaştırın. Teşekkürler!