22 Aralık 2013 Pazar

Minecraft Survival Rehberi - 13 (Ev Eşyaları Yapımı)


    Bu rehberde sizlere Minecraft'da ev eşyalarını yapmayı göstereceğim. Gerçekten çok basit şeyler ama biraz düşünmek gerekiyor. Şimdiden söyliyeyim Minecraft'ı sevmeyen birisi bu yapacağımız şeylere  ev eşyası pek diyemez. Hadi başlayalım!






        Yukarıda bir koltuk görüyorsunuz, bunu yapmanın en kolay yolu tahtadan merdiven yapıp, ikisini yanyana koyduktan sonra sağ ve soluna sign (tabela) eklemek. Koltuğu andırıyor en azından :D.

  
    TELEVİZYON

     Yan tarafta mini bir televizyon görüyorsunuz, alttaki iki blok nota bloğu, üstünde siyah yün, en üstünde de  lever var anten gibi durması için. Arada tabloyu değiştirin ki eviniz renklensin :D






      BUZ DOLABI

        Yan tarafta buz dolabını görüyorsunuz. Üstte dispenser, altında herhangi bir blok, önlerinde demir kapı, ve dispenserin üstünde buton var. Butona basınca hem demir kapı açılıyor hemde dispenserin içine önceden koyduğunuz yemeklerden rastgele birisi düşüyor.






      AVİZE

        Yan tarafta avize örneğini görüyorsunuz. En ortada glowstone, üstünde bildiğimiz çit, etrafında ise tuzak kapısı var. Böyle değişik bir hava katıyor ortama.





         
     DUŞ YAPIMI
 

         Ve son olarak, en basit haliyle duş yapımı hemen yan tarafta. Leverı yukarı kaldırınca piston çekiliyor ve hemen üstünde su aşağı akıyor. Dışarı taşmaması için hemen girişine bir trap door koyduk.



 
Sizinde bildiğiniz bir kaç eşya varsa aşağıdaki yorum bölümünden paylaşmayı unutmayın.




 

6 yorum:

  1. tuzak kancası lavoba olarak kullanılabilir

    YanıtlaSil
  2. üst üste iki tane siyah yün koyun. önüne kazan koyun. kazana su kovasıyla su koyup cam şişeyle suyun yarısını alın. üstteki yünün kazan olan tarafına tuzak kapısı koyun (alt tarafına). klozet oluyo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaratıcı fikriniz için çok teşekkürler :)

      Sil
  3. Buzdolabını yaptım teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. iki odun üstüste koyun altına düğme koyun iki yün üstüste koyun (odunların yanına) alttakini kırın ve tablo koyun yanına merdiven ve sign koyun pc oluyo

    YanıtlaSil



Lütfen sadece ilgili yazı hakkında yorum yapalım, konu dışı yorumlarınızı lütfen İletişim bölümünden bana ulaştırın. Teşekkürler!