6 Şubat 2014 Perşembe

Minecraft Pratik Bilgiler - 2


Merhaba arkadaşlar, internetten derlediğim Minecraft pratik bilgilerini sizinle paylaşacağım. Bundan önce ilk yazıyı buradan okumanızı öneririm.



          Eğer evinizin kapısını bir blok yukarı koyarsanız oyunun zorluk seviyesi en yüksekte dahi olsa zombiler kapınızı kıramaz. Eve girmek biraz sıkıntı oluyor ama oyunun başı için demir kapıdan önce ideal çözüm budur.
---------------------------------------------------------
          Çok yüksek bir yerden atlayacaksanız, boşluk tuşuna ve elinizde bir kova su varken düşeceğiniz yere sağ tıka basılı tutarak atlayın. ÖLMEYECEKSİNİZ.


          Daha önce atınızla hızlıca giderken bir anda oyunun geç yüklendiğini ve yerin altını görebildiğinizi fark ettiniz mi? Bütün madenler ayaklarınızın altında. İşte bu bilgi ile istediğiniz an yerin altını görebileceksiniz. Şekildeki gibi yerin altındayken duvarla bir blok boşluk kalacak şekilde 2 glowstone arkasınada 2 tane piston koyup sistemi çalıştırıyoruz ve bütün dünya ayaklarımızın altında. (Son versiyonlarda çalışmama olasılığı var)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



       Eğer resimdeki gibi altı buz üstü istediğiniz blok olmak üzere çok uzun bir yol yapıp içinde koşarken zıplama tuşuna basılı tutarsanız inanılmaz hızlı gidersiniz.

       Bonus: Eğer yandaki buzun üstünü trapdoor ile kaplarsanız daha da hızlı gidersiniz.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

          Denizin altında yada herhangi bir su kütlesinde, nefessiz kaldığınızda yukarı çıkmanıza gerek yok. Yeterki yanınızda torch yada redstone torch olsun. Bir bloğun yanına gidip meşaleyi koyarsanız o anda orada bir hava boşluğu olacak ve nefes almış olacaksınız.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

          Eğer balkabağını kask yerine giyerseniz, Enderman'lere baksanız bile size saldırmayacaklardır. Görüş alanı biraz kısıtlanıyor ama The End'de işinize yarar.
          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder



Lütfen sadece ilgili yazı hakkında yorum yapalım, konu dışı yorumlarınızı lütfen İletişim bölümünden bana ulaştırın. Teşekkürler!