28 Ocak 2015 Çarşamba

CoC Birim Rehberleri - Okçu

Okçu


     Okçular, Barbar'dan sonra ilk açılan ve oyun başından sonuna kadar en çok kullanılan birimdir. Düşük maliyeti ve etkili hasarı sayesinde hem savunmada hem de saldırıda çokça kez tercih edilir. Bir çok savunma kulesi okçulara tek atmasına rağmen önüne yerleştirilen Dev, Pekka, Golem gibi sağlık puanı çok yüksek birimler sayesinde savaş sırasında yıkım anlamında ciddi bir rol oynar.




Saldırıda Nasıl Kullanılmalı?

Havandan Kaçın!

Öncelikle bilmeniz gereken şey düşmanın Havanı Okçularınızla aynı veya daha üst seviyede ise bütün Okçularınıza tek atar. Bu da demek oluyor ki Havanları yıkmadan okçularla pek iş yapamayız. Devleri ya da önden gönderdiğiniz tankınızla 2 Havanı yıktıktan sonra bütün Okçularınızı dağınık bir şekilde köye yollayın. Dikkat edin, sadece Havan değil Büyücü Kuleleri de bir kaç vuruşta Okçularınızı öldürür. Okçular Top, Tesla ve Okçu kulelerine karşı çok etkilidir. Genelde hepsinden tek yer ama toplu oldukları için saniyeler içinde yıkabilir.

Savunmasız Binaları Aradan Çıkarın

Uzaktan vurmasının avantajını savaş başında savunmasız duran binaları yıkmak için kullanın. 2 tanesi savaş sonuna kadar binayı kesinlikle yıkar.

Asla Şifa Kullanmayın!

Okçular bütün savunmalardan tek yediği için onlara şifa atmak israftan başka bişey değildir. Ayrıca Şifacı da boşu boşuna şifa atar ama tek yediği için bir işe yaramaz.

Klan Kalesindeki Birimleri Öldürmenin Kolay Yolu

Dışarıya kadar çekilmiş düşman klan kalesi askerlerini 15-20 Okçuyla tamamen temizleyebilirsiniz. Hem hava hem kara saldırısı yaptığı için bu konuda Barbardan daha avantajlıdır. (Genede 5 Barbar 15 Okçu daha etkili unutmayın)

Ejder Saldırısında İşe Yarıyor

Eğer tamamı Ejderden oluşan bir orduyla saldıracaksınız 20 okçuyla bir taraftaki binaları yıkın ve Ejderlerin dağılmadan köye direk giriş yapmasını sağlayın 

Savunmada Nasıl Kullanılmalı?

Tabiki de klan kalelerini Okçuyla doldurarak :). Savunma sırasında surların arkadasından saldırıp düşmanı harika bir şekilde oyalıyor. Karşısına Pekka mı çıktı? O Pekkanın vay haline! Saniyeler içinde öldüğünü görünce çok şaşıracaksınız.


İstatistikler


Bunlar benim Okçu taktiklerim. Eğer sizde kendi taktiklerinizi paylaşmak isterseniz lütfen aşağıdaki yorum bölümünü kullanmaktan çekinmeyin :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder



Lütfen sadece ilgili yazı hakkında yorum yapalım, konu dışı yorumlarınızı lütfen İletişim bölümünden bana ulaştırın. Teşekkürler!