12 Nisan 2015 Pazar

CS:GO Taktikleri

Counter Strike: Global Offensive oyunu yetenek mi ister, taktik mi, tecrübe mi? Bence hepsi! Bu yazıyı okuduğunuzda en azından taktik kısmında bir kademe ilerlemiş olacaksınız. Öncelikle CS:GO'da başarılı olmak için yüksek bir FPS değerine (iyi bir bilgisayar) lag,loss sorunu olmayan kaliteli bir internete, iyi bir mouse yanında iyi de bir kulaklık gerekiyor. Mouse ve kulaklık çok gerekli olmasada oyunun kasmaması oyundan zevk almanız açısından gerçekten önemli.

Ekipman seçimi

Mouse olarak Razer DeathAdder ve Logitech G serisi, kulaklık olarak ise 7+1 olanları öneriyorum. Ne kadar iyi bir ses sisteminiz olursa olsun iyi bir kulaklıkla her zaman daha başarılı olacaksınız. Mouse alırken DPI seviyesine çok dikkat edin, yüksek olanları tercih edin, üzerinde gereksiz tuşlar olmayanları öneriyorum.

Nişan ayarlarımızı yapalım

İyi nişan almanın sırrı kabiliyetin yanında bir kaç özel koddan geçiyor. Ayarlardan konsolu aktif edip hemen aşağıdaki kodları yazarsanız nişanınız daha küçük ve ortası noktasız olacaktır. Bu da sizin daha rahat nişan almanızı sağlayacak. Korkmayın bu bir hile değil, en iyi CS:GO oyuncularıda bu ayarları kullanıyor. Aşağıdaki videoda çok detaylı olarak kodların ne işe yaradığını görebilirsiniz

cl_crosshairthickness 1.1
cl_crosshaircolor 2
cl_crosshairsize 2.5
cl_crosshairdot 0
cl_crosshairalpha 235

Sürekli ateş etmeyin

Rakiple aranızda fazla mesafe varsa sürekli ateş etmek yerine bir kaç vuruş yapıp bekleyin, çok daha keskin atışlar yapacaksınız. Burada heyecan yapmamak çok önemli. Heyecan yapıp sürekli ateş ederseniz nişanınız çok kayar ve anında ölürsünüz.

Yürürken ateş etmek

Belkide yapılabilecek en saçma şeylerden birisi yürürken ateş etmek. Eğer yapıyorsanız kuşları vurduğunuzu size hatırlatmak isterim. İleri doğru giderken bir anda S geri tuşuna basarsanız anında durursunuz ve çok daha iyi nişan alırsınız. Bu yöntem sağa ve sola giderken de işe yarar. 

Köşeleri videodaki gibi dönün





Şarjör sürekli değiştirilmez

Silahın yarı mermisi var diye hemen r ye basmayın, sadece bir kaç vuruşta rakibi yere serebilirsiniz, takibi dikkatli nişan alıp heyecan yapmayarak. Asla köşeleri dönerken şarjör değiştirmeyin, bu sizi tamamen savunmasız yapacak.

Bombaları dikkatli kullanın

Sırf bir yerden düşman geleceğini düşündüğünüz için bomba atmayın, düşman sizin orada olduğunuzu anlayacak ve belki de yönünü değiştirip başka yerden gelecek. Eğer düşmanın sesini duyarsanız köşeden bir Flash bombası atın ve düşmana sürpriz yapın. 

Paranızı dikkatli harcayın

Daha 2. elde sırf paranız var diye AK-47 almayın, paranız cebinizde kalsın P90 almayı tercih edin, ya da pompalı tüfek alın. Çünkü düşmanda bu silahları almak zorunda kalacak ve eğer AK-47 aldığınız eli kaybederseniz büyük bir para farkı olacak ve işler sarpa saracak. Paranız çok ise takım arkadaşlarına silah almaktan çekinmeyin. Unutmayın bu bir takım oyunu.

Tabanca seçimi

Eğer nişanınız çok iyi değilse Deagle almaktansa P250 alın. Çok daha seri ateş ediyor ve sekmesi çok da fazla değil. Kendinizi geliştirdikçe Deagle ile güzel Headshot'lar atmanız işten bile değil.

Harita bilgisi çok önemli

Gerekirse bütün haritaları botlarla oynayıp, her yerini öğrenin. Çünkü bazen oyunu sadece harita bilgisi bile kazandırabiliyor. İlk defa oynayacağınız bir bölümde başarılı olmak gerçekten zordur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder



Lütfen sadece ilgili yazı hakkında yorum yapalım, konu dışı yorumlarınızı lütfen İletişim bölümünden bana ulaştırın. Teşekkürler!