13 Haziran 2015 Cumartesi

Dota 2 Reborn Güncellemesi ile Baştan Aşağı Değişiyor - Detaylı İnceleme


Dota 2 'nin blog sayfasında bugün yayınlanan habere göre Dota 2 Reborn adında gelecek olan güncelleme ile oyun baştan aşağı değişecek. Dota 2 Reborn yepyeni bir arayüz, Source 2 oyun motoru, çok gelişmiş öğretme kısmı ve belki de en önemlisi Custom Games gibi bir çok yenilenmiş özelliği beraberinde getiriyor. Detaylı olarak baktığımızda Dota 2 Reborn bugüne kadar Dota 2'ye gelmiş en büyük güncelleme olarak karşımıza çıkacak. Elde edilen bilgiler doğrultusunda konuşmak gerekirse öncelikle herkese açık Beta sürümü önümüzdeki haftalarda yayınlanacak, beta ilk Dota 2 deki gibi yıllar sürmeyecek, hatta yaz sonunda beta dan çıkılıp Dota 2 Reborn güncellemesi bütün oyunculara sunulacak.
Yepyeni Arayüz

Kullanıcıyı sıkan ve aynı şekilde boğan kullanıcı dostu olmayan arayüz tamamen kaldırılıp yeniden tasarlanmış, Bordo rengimsi arayüz yerini laciverte bırakmış. Bir çok menü sadeleşmiş ve istediğimiz şeye daha hızlı ulaşmamız amaçlanmış. Yukarıdaki menüler Dota Sembolü (Anasayfa), Heroes, Watch ve Custom Games olarak değiştirilmiş. Hemen sağ altta Play Dota butonuna basıp hangi menüde olursanız olun oyun başlatabileceksiniz.


Takım arası konuşma, davet ve yayın

Artık kimin oyun ya da takım aradığını rahatlıkla görüp tek bir tuşla arkadaşınızı takıma davet edebileceksiniz. Ayrıca menüde takım arası Voice chat tek bir tuşla mümkün olacak. Tek bir tuşa basarak bütün arkadaşlarınıza takım aradığınızı bildirebilirsiniz. Eskisi gibi bir başka takımı kendi takımınızla birleştirmek için gelecek olanların takımını bozmanıza gerek yok, gene tek bir tuşla diğer takımı kendi takımınıza ekleyip oyuna beraber girebileceksiniz.



Arkadaşlarınızı keşfedin!

Arkadaşlarınızın profil resminin üstüne geldiğinizde ufak bir profil açılacak, bildiğimiz profil sayfasının basitleştirilmiş hali olacak. Aynı şekilde profillerde duvar benzeri bir sistem olacak ve o duvarda arkadaşınızın en son yaptığı şeyler yazacak ve bunlara yorum atabileceksiniz, örneğin en son oyununda bugüne kadar ki en fazla öldürme sayısına ulaştı ve bunu oradan yorum olacak kutlayabileceksiniz. Nasıl Ranked oyunlarda MMR varsa, artık oynadığınız her içinde MMR tutulacak. Bu sayede kimin hangi heroda ne kadar iyi olduğunu daha rahat görebileceğiz. Bu kısımda son olarak kim Support kim Carry kavgası bitiyor! Herkesin profilinde neye daha yatkın olduğu grafiklerle belli olacak.


Daha kullanışlı hero ekranı

Dota 'da hero demek her şey demek, hero ekranlarının çok kasıntı ve hatalı olduğunu hepimiz biliyoruz, artık çok daha gelişmiş ve hızlı bir hero arayüzü bizi bekliyor, istediğiniz kozmetik ürününü anında deneyebilir, anında satın alabilirsiniz. Ayrıca heroyu hemen oyun içinde deneyebilirsiniz. Hemen aşağıdaki video da yenilenen hero arayüzünü görebilirsiniz.


Yenilenen eğitim kısmı

Yazının başında da belirttiğim gibi eğitim kısmı tamamen değişti, artık oyun içi bildirim sunan bir yapıya büründü. Bu sayede yeni başlayanlar oyunun hem mekaniğini hemde taktiklerini çok daha iyi kavrayacak. Ayrıca bir kere gösterip ardından oyuna salmayacak, oyun içinde sürekli yardımcı olan bir eğitim kısmı yeni oyuncuları bekliyor.



Gelecek hafta ise custom games hakkında bilgiler yayınlacak, detaylar için sitemi takip etmeye devam edin.

kaynak: http://www.dota2.com/reborn/part1/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder



Lütfen sadece ilgili yazı hakkında yorum yapalım, konu dışı yorumlarınızı lütfen İletişim bölümünden bana ulaştırın. Teşekkürler!