16 Haziran 2015 Salı

Hearthstone İçin Para Yatırmak Ne Kadar Mantıklı?


Bir çok ücretsiz oyunda olduğu gibi Hearthstone'da da gerçek parayla satın alınabilinen şeyler mevcut. En basitinden kart desteleri, Solo Adventure'da ki Naxxramas ve Black Rock Mountain bölümleri ya da arena ücreti. En son gelen güncelleme ile kozmetik anlamda yeni eklenen kahramanlarda gerçek parayla alınıyor. Fakat dikkat ederseniz hem tek kişilik bölümler, hem arena ücreti hemde kart desteleri oyun içi parayla da alınabiliyor. Her ne kadar çok pahalı olsada altın kasarakta bunları satın alabiliyorsunuz. Gelin biraz daha detaylı inceleyelim.
Çok para yatıran değil çok oynayan kazanıyor

Hearthstone da kazanmanın ilk şartı tecrübe. Bunun yanında şans ve çeşitli kartlarda gerekiyor. Tek tip bir desteyle oynamak hem can sıkıcı hemde belirli rakiplere karşı mutlak yenilgi sunuyor. İşte tam bu anda yeni kartlara ihtiyacınız oluyor, bunları gerçek parayla da alabilirsiniz ya da çok oynayıp altın kasarakta ama emin olun bir kerede 100 lerce dolar para yatıran insanlar çok tecrübeli oyunculara karşı her zaman kaybediyor çünkü o kadar kartı nasıl kullanması gerektiğini bir türlü öğrenemiyor. Hearthstone da hızlı gelişmek istiyorsanız para yatırın, fakat yavaş yavaş ve tecrübe ederek gelişmek istiyorsanız çok nadir ama yerinde para yatırın.

Arena Ücreti

Bildiğiniz gibi Arena'ya girme ücreti 150 altın ya da 1.79€,  arenaya gerçek parayla girmek bence çok gereksiz, zaten 150 altın verip arena da hiç bir oyun kazanamasanız bile 1 tane kart destesi hediye geliyor. Bir kaç oyun kazanınca hem altın hem dust hemde kart destesi geliyor ki direk kar etmiş oluyoruz. Eğer 12 zafer kazanırsanız neredeyse 500 altın geliyor. Bu yüzden arena ya para yatırmanızı kesinlikle önermiyorum.


Naxxramas ve Black Rock Mountain 

Her iki dungeon' da çok güzel kartlar ve Legendary minionlar veriyor,  her dungeon 30 kart veriyor ve toplam 60 kart bu dungeonlarda kazanılıyor. Fiyat anlamında oyundaki en pahalı şeyler bu ikisi, her biri 5 bölümden oluşuyor ve her bölüm 700 altın değerinde toplam 7000 altını gözden çıkarmanız gerek. İşte bu sırada oyun içi satın alma devreye giriyor, eğer bu kadar altını bu dungeonlara yatırmak istemezseniz (bence yatırmayın) gerçek parayla satın alabilirsiniz. Mantıklı olanda gerçek parayla satın almak olacak. 7000 altın ile 70 tane kart destesi açabilirsiniz ve buda 350 kart demek.


Kart destesi satın almak

Bence parayla kart destesi almak en saçma şeylerden birisi, 200 altınlık 2 kart destesi için 2.70€ para vermeniz gerekiyor. Paranızı kesinlikle deste almak için harcamayın.

Sonuç

Hearthstone tamamen ücretsiz olmasının yanı sıra hızlı gelişmek isteyen oyuncular için gerçek parayla satın alma imkanı sunan bir oyun, hızlı gelişmek demek tecrübe kazanacaksınız anlamına gelmediği için para yatırın ama abartıya kaçmayın diyorum.

Sizin yorumunuz nedir? Sizce para yatırmalı mı yoksa tamamen ücretsiz mi oynamalı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder



Lütfen sadece ilgili yazı hakkında yorum yapalım, konu dışı yorumlarınızı lütfen İletişim bölümünden bana ulaştırın. Teşekkürler!