11 Ağustos 2015 Salı

Battle Camp İnceleme


 Merhaba sevgili oyun severler. Bugün sizlere bu aralar telefonumu hiç elimden düşürmediğim, adeta bağımlısı olduğum Battle Camp oyununun incelemesini yapacağım. Bu oyunumuz, 90'ların gelmiş geçmiş en iyi anime, çizgi dizisi olan ve günümüzde hala devam eden Pokemon tarzı ile 7'den 70'e macera sevenler ve yolculuğumuzda karşılaştığımız minik sevimli canlılarla karşılaşıp, onları yanımızda maceraya devam etmek için ikna edebildiğimiz muazzam bir oyun.

Oyun İçi ; 



 Evet arkadaşlar üstteki resimde görmüş olduğumuz Rose adlı sevimli karakterimizin oyunun başında dev bir monster tarafından başı dertte ve tabi ki bizden yardım istiyor. Oyunumuza başlarken elimizde 5 adet, Ateş, Su, Toprak ( Tahta ahah ), Yıldırım ve Buz türü Monsterlarımız oluyor. Peki Nasıl savaşıyoruz? Hemen bir resimle açıklayayım;


 Yukarıda görmüş olduğumuz resimde, karşımızda duran Monsterlar bizim düşmanlarımız oluyor. Bu elementleri, 3 veya daha fazla bir şekilde yan yana getirerek ( Her hangi bir yere çekebilirsiniz elementleri kısıtlama verilmemiş ancak her elementi elimizde tuttuğumuzda canımız azalıyor.) o Monsterımızın saldırısını aktif hala getiriyoruz ve o da saldırıyor. İşte bu kadar basit :) Her Monsterı yendiğimizde ise altın, gümüş ve yumurtalar bulunuyor. Bu yumurtaların içinden Monsterlar çıkıyor. Monsterlar sık karşımıza çıkanlar, Özel Monsterlar, Nadir, Süper, Ultra, Epic ve Efsanevi olmak üzere 5 türleri var. Eğer oyundaki bütün Monsterlara bakmak isterseniz link burada; http://www.battlecampworld.com/battle-camp-monsters.php

 Tabi ki Rose'u bu kötü monster'ın elinden kurtardığımızda, bize altın ve güçlü Monsterlara sahip olmamız için bize yardım ediyor. Bu görevler neredeyse bütün maceramızda sürekli yenileniyor. 

 Her Monsterla savaşmamız bize 1 enerjiye patlıyor. Toplamda 5 enerjimiz var. Pokemon da olduğu  gibi burada da Badge'ler yani rozetler bulunuyor. Her farklı köyün liderinden bu rozetleri toplamamız gerekiyor. 

Battle Camp Map'imizden bir görüntü

 Yakaladığımız küçük önemsiz Monsterlar ile güçlü Monstlerlarımızı besleyebilir, onların gelişmesinde yardımcı olabiliriz. Her Monsterın gelişmiş halleri vardır ve değişirler.


Oyun İçi Sekmeler;

 Sosyal; 

Sosyal bölümünde haber kaynağı, Arkadaşlar, Gelen kutusu ve Bağlan seçenekleri mevcut. Facebook ile bağlanabilirsiniz ve arkadaşlarınızı ekleyebilirsiniz. Sadece Facebook'dan da değil oyun online olduğundan, bulunduğunuz yerdeki Monster eğiticileriyle maç yapabilir ve arkadaş olabilirsiniz. Gelen kutusunda ise arkadaşlarınızın mesajlarını görebilirsiniz.

 Birlik; 



 Birlik kısmında ise Clan mantığı ile aynı şekilde çalışıyor. Başka clanlar ile mac yapabilirsiniz ve bütün Clan kazanır.

 Yönet Bölümü; 


 Yönet bölümümüzün içinde canavarlarımız, Canta (düşürdüğümüz eşyalar) ve kataloğ alt bölümü var. Canavarlar kısmında eğer elinizde daha iyi bir canavar varsa, takımı değiştir bölümünden daha güçlü bir canavarımızı ilk 5'e koyabiliyoruz. Canta bölümünde ise Canavarımıza yarayan her türlü ıvır zıvır, bu bölüme düşüyor. Katalog kısmında ise karşılaştığımız canavarları kaydeden bir bölüm. Karşlaşmadıklarımız, soru işareti ile görünmüyor.

 Fotoğraf Sekmesi;  

Bu fotoğrafta görmüş olduğumuz sol üstte ki şeffaf fotoğraf makinesi olan yer ile yanımızdaki güçlü Canavarımızı çekip sosyal medyada paylaşabiliyoruz. 

Depo Bölümü;



 Depo bölümümüz 2. seviyede açılır ve Ultimate Çark, Etkinlik Çarkı, Nakit Dükkanı, Mücevher Al, Avatar mağazası ve Oyun Kıyafetleri bölümleri vardır. Ultimate çarkta Gold karşılığında çark döner ve bize nadir, super, efsanevi, özel pokemonlardan birinin çıkma olasılığı vardır. Etkinlik Çarkın da yeni etkinlikler gelip, Canavarınızı güçlendirmenizi sağlar ve bize Özel veya Epik bir Monster verir. Nakit dükkanında ise Enerji, Taş veya Altını gerçek para ile satın alabilirsiniz. Mücevher Al kısmında ise  her çark döndüğünde 1 mücevher verir. Oyun kıyafetleri bölümünde ise oyunun gerçekteki T-shirt vb. ürünlerini amazon.com aracılığıyla satın alabilirsiniz.

Grafik, Ses ve Boyut ;

 Penny Pop adlı, doğrusunu söylemek gerekirse daha önce hiç duymadığım bu firma, olağanüstü bir oyun sundu bizlere. Grafikler adeta muazzam. Yanımızda dolaştırdığımız Canavarların hareketleri, online oyuncuların map üstündeki duruşu, Bossların korkutucu özellikleri, adeta harika. Türkçe dil seçeneği olan bu oyunu asla kaçırmamanız gerekiyor. Apple Watch desteğide sunan bu oyunumuz, yumurtanın içindeki Canavarlarımızı beslememize, uyutmamıza, savaştırmamıza olanak sağlıyor. Savaştaki sesler ve arka fon müziği bir oyuna adeta bu kadar güzel gidebilirdi. Oyunun boyutu ise sadece 81 MB'dır.




 Bir yazımızın daha sonuna geldik sevgili oyun severler. Umarım bu yazımda size yardımcı olabilmişimdir. Oyundaki yeni özellikleri ve ilerledikçe gelişen detayları sizlere aktaracağım. Yorumlarınızı bizden eksik etmeyin, RazorGamingTR ailesi :) İyi Oyunlar!!







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder



Lütfen sadece ilgili yazı hakkında yorum yapalım, konu dışı yorumlarınızı lütfen İletişim bölümünden bana ulaştırın. Teşekkürler!