9 Ağustos 2015 Pazar

Call of Mini: Zombies 2 Incelemesi



 Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere Triniti Interactive Limited şirketinin özenle hazırladığı Call of Mini: Zombies'in 2. oyununu anlatmaya çalışacağım. Her zaman filmlerde ve oyunlarda after apocalypse (kıyamet sonrası) tarzlarını çok sevmişimdir. Eğer sizde kıyamet sonrası survival (hayatta kalma) hikayelerini seviyorsanız, bu oyun size, evde, sokakta, toplu taşımada, hatta sıkıcı kuyruk sıralarında harika bir eğlence vaat ediyor. Oyunumuzda nelermi var? Hemen bakalım.

 Karakterler;



1. Joe Blo: Oyunumuza başladığımız karakter, kahve rengi gömleği, sakalı ve yeşil hırkası ile adeta bir amerikan çiftçisini anımsatan Joe Blo karakterimizle başlıyoruz. Peki bu karakterimizin özellikleri neler? 


Joe Blo:Başlangıç silahı Mp5 ve Testere


2. Hubbert: İkinci karakterimiz ise Hubbert.

Tam bir Kovboy Öyle Değilmi :) 9. günde açılır.

3. Mike: Vee karşımızda Mike. Özellikleri ise ;

New Yorkun bağrından gelen bu arkadaşımızın testeresi nekadarda gelişmiş. 2. günde açılır.

4. Hardy ; Hardy bir polis arkadaşımız ve 14. günümüzü tamamlamadan maalesef açamıyoruz.

Ve bu arkadaşımızın özelliği ise Granede'i (bomba) kendi slotunda bulundurması. 14. günde açılır

5. Dr. Gallen : Dr. Gallen ise isminden belli olduğu gibi bir doktor ama her doktordan farkı ise bir lazer tabancasının olması.


Bu karakterimizi 18. günde açabiliyoruz.




Coop Missions ;

 Haritamızdaki Boss Raid bölümüne girdiğimizde, ilk önce bizden bir kullanıcı adı istiyor. Kullanıcı adınızı belirledinizmi? Güzel! İçeride Chef ( 1 yıldız), Rugby Player (2 yıldız), Wrestler (3 Yıldız), Straw Man (4 yıldız) ve Shark Hunter (5 yıldız) olmak üzere güçlü zombiler var. Bu karakterlerden birine tıklayıp girerseniz, bir lobiye katılıyorsunuz ve 4 online oyuncu bekliyosunuz. 4 oyuncumuzda hazırsa bu karakterlerle 4 kişi savaşmaya başlıyosunuz. Ancak sadece bu karakterler olmuyor Boss Raidde, ufak zombilerde sizleri rahatsız edip canınızı azaltıyor. Yani anlıycağınız biraz zorlu bir süreç :) Her zombie karakterini yendiginizde size farklı lootlar veriyor. Tabiki bu yıldızına göre değişiyor. Size altın, gem ve gerekli eşyalar düşüyor.




Oyun İçi Anlatım ; 

 Arkadaşlar öncelikle oyunumuza bir ofiste  başlıyoruz. Ofisimizin arkasında yeşil çerçeveli bir mapimiz var. Buraya tıkladığımızda, nerde enfeksiyon varsa oynayabileceğimiz yerler yeşil oluyor ve bunların her biri bir görevdir. Her bir enfeksiyon bölgesini temizlediğimiz zamana 1 gün deniliyor. Yani her görevden sonra 1 gün atlamış oluyoruz. Yukarıda bahsettiğim karakterlerin açılma günleri de böyle işliyor. Ancak haritada SOS ( Yardım ) yazısı kırmızı bir şekilde parlıyor ve o gün geldiğinde bu karakterlerimizi zombilerin zalim ellerinden kurtarıp, açmak için fırsatımız oluyor. Her günde, yani görevde bize para ve fiş verir. Bu fişleri ise karakter açımında veya karakterimizin Hp, Damage, Armor kabiliyetlerini arttırabilir ve ikincil slah slotundaki silahınızı güçlendirebilirsiniz. Yada 50 tane fiş biriktirip orjinal karakterinizin tipini ve giysilerini değiştirebilirsiniz. 


Bu resim görmüş olduğumuz, silah ve pause butonları arasındaki çizgi zombilerin geleceğini belirtiyor. Bu çizgi sonuna gelene kadar o çizgi hayatta kalmamız gerekiyor ve böylece bölümü geçmiş oluyoruz. Tabiki o çizgi biter bitmez bölüm bitmiyor, eğer etrafta daha zombi varsa onlarıda temizlememiz gerekiyor. Biraz zor değilmi :)


 Tabiki oyunlarda bölümler, yani günler arttıkça karşımıza çıkan zombiler daha saldırgan ve farklı oluyorlar. Hemşire zombiler bize zehirli atık fırlatıyorlar ki bu da baya canımızı götürüyor. Mor zombiler ve palyaçolar ise çok zor ölüyor, neredeyse bir şarjör boşaltmanız gerekebilir :)

 Grafik, Ses ve Boyut ; 

 Triniti Interactive Limited şirketinin  yapmış olduğu Call of Mini : Zombies serisinin grafikleri tabi ki tartışmasız mükemmel. Lego ve after apocalypse tarzındaki bu seri açıkçası alışılmışın dışında bir seri. Sesler ise beni gerçekten tatmin etti. Silah ateşleme sesleri ve mermilerin yere düşüşü, her farklı zombi karakterinin çıkarttığı farklı sesler gerçektende muazzam olmuş. Ancak şunu söylemeliyim ki görevlerdeki grafik açısından Call of  Mini : Zombie 1'den çok bir farkını göremedim. Sanki daha çok map ve oyun içindeki kullanacağımız butonlar kolaylaştırılmış gibi. Bir'de kutular değiştirilmiş tabi ki :) Oyunumuzun boyutu ise 142 MB'dır.

 Bir oyun incelememizin daha sonuna geldik. Tabi ki Call of Mini: Zombie 2 hakkındaki yenilikleri ve öğrendiklerimi sizinle en kısa zamanda yeniden paylaşacağım. Umarım yazımdan zevk almışsınızdır ve size yardımcı olmuştur. Yorumlarınızı bizden esirgemeyin RazorGamingTR ailesi, iyi oyunlar dileriz :)



                           













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder



Lütfen sadece ilgili yazı hakkında yorum yapalım, konu dışı yorumlarınızı lütfen İletişim bölümünden bana ulaştırın. Teşekkürler!