CoC Birim Rehberleri - Lav Tazi

Lav Tazı

Lav Tazı hava savunmalarının en büyük düşmanlarından biri olarak Clash of Clans'ta uzun zamandır yer alıyor. Resmen bir uçan Golem! Çok yüksek sağlık puanı, aşırı hızlı hareket etmesi, favori hedefinin Hava Savunması olması ve ölünce içinden ufak ufak Lav Tazılarının çıkması onu hava saldırılarında vazgeçilmez bir yere koyuyor.


Lav Tazı Saldırı Taktikleri


Lav Tazı'nın sağlık puanının çok yüksek olması hava birimleri arasında Tank görevini üstlenmesi anlamına geliyor. Lav Tazıların arkasından gönderilen Balon, Dalkavuk ve Ejderha en büyük hasarı veren Hava Savunmalarından tamamen korunmuş oluyor. Dikkat etmeniz gereken şey Lav Tazıları ölmeden en yüksek hasarı düşmana verebilmek. Çünkü Lav Tazılar öldüğü anda bütün birimleriniz savunmasız kalacak. Tabiki de kara birimlerine yardım edemeyeceğini biliyorsunuz.

Genellikle 4 Lav Tazı kullanın ve bunları 2 taraftan 2'şer şekilde gönderin. Bu sayede Hava Savunmaları 2 kat daha fazla oyalanacak. Hemen arkalarından gönderdiğiniz Balon ve Dalkavuklar da savunma binalarının icabına bakacak.

Saldırılarınızda dikkat etmeniz gereken en önemli savunma binası tabikide Cehennem Kulesi. Eğer tekli hedef modundaysa Lav Tazı saniyeler içinde ölecektir. Eğer çok hedef modundaysa bu sefer de arkadan gelen birimleriniz hemen ölecektir. En iyisi Cehennem Kulesi üzerinde Dondurma Büyüsü kullanmak. Bu sayede bir kaç saniyede olsa Lav Tazılarınızı ölümden koruyabilirsiniz.

Lav Tazıya Karşı Savunma

Hava Savunmalarınızı olabildiğince ayrı yerlere yerleştirin. Bu sayede Lav Tazıları birinden diğerine giderken uzun bir yol katetecek. Hava Savunmlarının yakınında Büyücü Kulesi bulundurmanız arkadan gelen Balonları ciddi tehlikeye sokacaktır. Ayrıca Hava Savunmalarının etrafında 2 hava mayınından da bulundurmalısınız. Son olarak varsa Cehennem Kulenizin bir tanesini Tekli Hedef moduna alıp Lav Tazıları saniyeler içinde yok edebilirsiniz.

Klan Kalesinde Lav Tazıyı pek önermiyorum, çünkü oyundaki en düşük hasara sahip birim. Tek faydası sağlık puanının çok yüksek olması fakat herkes Klan Kalesini kenara çekip öldürdüğü için bunun pek bir yararı kalmıyor.

İstatistikler

Favori
Hedef
Saldırı TipiKapladığı
Alan
Üretim
Zamanı
Hareket HızıSaldırı
Hızı
Kara Kışla
Seviyesi
Menzil
Hava SavunmasıYakın3045 Dk.202s61 birim
SeviyeSaniye
Başı
Hasar
Saldırı
Başı
Hasar
Öldükten
Sonra
Doğan Ufaklıklar
Sağlık
Puanı
Üretim Maliyeti Dark elixirAraştırma
Maliyeti Dark elixir
LAB.
Seviyesi
Araştırma
Süresi
1102085,700390YokYokYok
21224106,20045060,000710 gün
31428126,70051070,000812 gün

Etiketler: , , , ,