17 Aralık 2013 Salı

Minecraft Survival Rehberi - 12 (Çiftlik Yapımı)


         Geçen yazımda Minecraft da beslenebilen hayvanları yazmıştım. Şimdide onları çiftliğimizde tutabilecek alanları daha doğrusu yuvalarını yapmayı göstereceğm.Aslında bunun rehberini neden yapıyorum bilmiyorum ama bir kaç teknik detay belki işinize yarar.






         Yukarıdaki resim en ilkel çitlerle kaplı alandır. Fark ettiyseniz bir tane çitin rengi farklı. Onu yapmak için Nethere gitmeniz gerekiyor. (Buradan Nether'e gitmenin rehberine ulaşabilirsiniz) . Nether çiti diğer çitlerle bağlantı kurmaz. Diğer çitlerle arasında ki boşluktan hayvanlar geçemez ama siz rahatlıkla geçebilirsiniz. Bütün hayvanlar için kullanabilirsiniz bu sistemi. (Çit yapımını bu linkten bulabilirsiniz.)


        Tavukların yuvasını yaparken 1-2 birim asağı kazmanızı öneririm. (Resimde 1 olsada 2 en mantıklısı.) Çünkü bazen tavuklar zıplıyor ve kaçabiliyor. Birde merdiven koyarsanız rahatça inip yumurtalarınızı toplayabilirsiniz.

         Atların biraz farklı gereksinimleri var. Mesela geçebildikleri kapı boyutu diğerlerinden farklıdır. Yandaki resimde görebilirsiniz. Atların yüksek zıplama yetenekleri olduğu için onların yaşam alanlarını hayal gücünüze bırakın :).


        Bunların dışında geçen yazımda anlatmayı unuttuğum KAYIŞ yapımını göstereceğim. Hayvanları çekmenin en kolay yoludur.Yapmanız gereken tek şey kayışla bir hayvanın üstüne sağ tıklamaktır. Siz nereye giderseniz kayıl kopana kadar oda gelir. Kayış kopunca hayvanın yanına gidin kesin yerdedir.


        Ortadaki yeşil top Slime'dan düşer, etrafındakiler ise örümceklerden.




1 yorum:



Lütfen sadece ilgili yazı hakkında yorum yapalım, konu dışı yorumlarınızı lütfen İletişim bölümünden bana ulaştırın. Teşekkürler!