18 Aralık 2013 Çarşamba

Minecraft Tuzak Yapımı - 1 (İlkel Tuzaklar ve Otomatik Ok Atar!)



         


         Bu yazımda sizlere minecraft'da çok basit ama etkili tuzaklardan bir kaçını göstereceğim. Bazıları zombi, iskelet yakalamak bazılarıda multiplayer oynarken diğer oyuncuları yakalamak ve ya öldürmek için.
En basit olandan en karmaşık olana doğru gideceğiz. Ayrıca bu rehber bir redstone rehberi olarakda kabul edilebilir.






        
En ilkel tuzak çeşididir. Hem mob hem player yakalamak için kullanılır. Resimdeki tek eksiği en üstünde bir blok olmasıdır. Tabiki hiçbir oyuncu bunun içine meraklı değilse girmez. En ortada basınç plakası etrafında iron doors vardır. İçine girildiği an kapılar kapanır. En üstünde blok olunca oyuncu,mob zıplayamaz ve kapıyı kırana kadar içeride kalır. Tabiki bunu gizlemek size kalmış :).




 Soldaki gibi bir yer inşa edelim ve hemen içeriye karşılıklı olarak Tripwire Hook koyalım. Bu tuzak kancalarından herhangi birine string yani ip ile sağ tıklayalım. Tuzak aktif hale gelecek. Peki ne işe yarar? İpe takılan her şey bu tuzakta redstone elektriği oluşturur. Bu da sistemin altını tnt döşersek buradan geçen herkes tnt ler tarafından mefta edilir demek oluyor. Sadece tnt döşemek değil redstone ile aktif edilen her şeyi kullanabilirsiniz.


                            OTOMATİK OK ATAR YAPIMI







     Gerekenler;


  • En az 5 tane redstone.
  • 4 tane redstone torch
  • 2 herhangi bir blok
  • Açma kapama için lever
  • 1 dispenser
  • Sayısız ok




       Yukarıda sistemi yaptıktan sonra eğer lever açıksa sistem inanılmaz bir şekilde yanıp sönmeye başlıyacak. Bu sistemin çalışır durumda olduğunu gösterir. Şimdi ise Dispenseri bağlayıp içini ok dolduruyoruz. Son olarakta sistemi aktif hale getiriyoruz. Şimdiden söyliyeyim okunuz bol olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder



Lütfen sadece ilgili yazı hakkında yorum yapalım, konu dışı yorumlarınızı lütfen İletişim bölümünden bana ulaştırın. Teşekkürler!