28 Mayıs 2015 Perşembe

Hearthstone Baslangic Rehberi - 1 - Basit Terimler


Hearthstone 2014 yılının Mart ayında bilgisayarlar için ücretsiz olarak Blizzard tarafından oyunculara sunuldu ve 2015 Nisan ayından beri mobil platformlarda da boy gösteren oyun ilk çıktığından bugüne tam 30 milyon oyuncuya ulaştı, strateji ve şans üzerine dayalı olan kart oyunu ilk bakışta çok basit gibi görünsede bir kaç oyun sonunda oyuncuyu resmen bağımlı yapıyor ve eşsiz bir oyun dünyasıyla oyuncuyu başbaşa bırakıyor. Blizzard'ın çıkardığı bir çok oyundan esintiler taşıyan kart oyunu 2015 yılının da en iyi mobil oyunu olmaya aday. Bu yazıda ise Hearthstone başlangıç rehberini bulabilirsiniz.


İlk Bakış

Öncelikle oyunumuz öğretme kısmıyla başlıyor ve size basit karşılaşmalar sunuyor, kartlar otomatik olarak size sunuluyor ve bazı basit terimler ve oynanışlar gösteriliyor. Örnek olarak Hero Power nedir, mana nasıl kullanılır, kart özellikleri nedir vb. Hemen aşağıdaki listede oyun içindeki özelliklerin açıklamaları ve çevirilerini verdim.

Mana: Kart atmak veya Hero Power kullanmanız için gerekli olan enerjidir, her elde 1 artar ve tamamı yenilenir.

Hero Power: Her karakter eşsiz bir Hero Power'a sahiptir, hepsi 2 mana karşılığında kullanılır, örneğin Warlock karakteri 2 mana karşılığı canından 2 verir ve kart çeker, Mage ise istediği kişiye 1 hasar verebilir, Warrior ise 2 kalkan kazanır.


Minion: Oyun tahtasına koyulan saldırı gücü ve sağlık puanı olan kartlardır.

Spell: Minion oynamadan rakip birimlere büyü yapmanızı sağlayan kartlardır.

Battlecry: Kartın üzerinde Battlecry ile başlayan bir ifade varsa bu kartı oynadığınızda o özellik devreye girer, örneğin bazı kartlar atıldığında otomatik olarak seçtiğiniz kişiye hasar verir, ya da kart çekmenizi sağlar. Battlecry sadece o kartı atarak aktifleşir ve 1 keredir.
Taunt: Taunt özelliğine sahip olan kartlar oynandığında düşman birimleri kesinlikle o minionu kesmeden diğer minionlara veya karakterinize vuramaz.
Silence: Bu özelliğe sahip kartı oynadığınızda seçtiğiniz  Minion üzerindeki bütün özellikleri kaldıran bir büyü yapar, örneğin Taunt lu bir birimin Tauntunu kaldırabilirsiniz.
Deathrattle: Bu özelliğe sahip olan kartlar öldüklerinde üzerinde yazan özelliği aktif hale getirir.
Charge: Normal şartlarda Charge özelliği olmayan Minionlar tahtaya bırakıldığı gibi saldıramazlar 1 el beklemeleri gerekir, Charge özelliği olanlar ise atıldığı gibi saldırabilir.
Combo: Combonun aktif olması için combo içeren karttan önce bir başka kart atmanız gerekir.
Divine Shield: Bu özelliğe sahip olan birimler üzerlerine gelen ilk hasarı 0 olarak kabul eder.
Enrage: Bu özellik minion hasar alınca aktif olur.
Freeze: Dondurma özelliğidir.
Overload: Bu özelliğe sahip bir kartı oynarsanız üzerinde yazan mana miktarı kadar mananız sonraki el için silinir.
Secret: Kartın özelliğine göre değişiklik gösterir ve üzerindeki yazan şey gerçekleşene kadar aktif olmaz. Örneğin Mage'in Mirror Entity secret'ı düşmanın oynadığı Minion'ı kopyalar.
Stealth: Bu özelliğe sahip kartlar saldırana kadar görünmez kalır kimse saldıramaz ve büyüler tarafından işaretlenemez. Alan saldırıları geçerli değildir.
Windfury: Bu özelliğe sahio kartlar aynı el içinde 2 kez saldırabilir.
Choose One: Bu özelliğe sahio kartlar oynandığında size birden fazla özellik sunar ve birini seçmeniz istenir.
Spell Power: Bu özellik sayesinde hasar veren büyüleriniz Spell Power kadar daha fazla hasar verir.

Oyun içerisinde bu özelliklere sahip 700 den fazla kart mevcut.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder



Lütfen sadece ilgili yazı hakkında yorum yapalım, konu dışı yorumlarınızı lütfen İletişim bölümünden bana ulaştırın. Teşekkürler!