4 Haziran 2015 Perşembe

Hearthstone Deste Nasıl Geliştirilir?


Oynadıkça, altın kazandıkça, tecrübe edindikçe yeni yeni kartları da ister istemez destemize almak zorundayız. Herkes destesinin daha iyi olmasını istiyor ama desteyi nasıl geliştireceğini bilmiyor. İşte bu yazıda Hearthstone da deste nasıl geliştirilir onu anlattım. Tek tek her kartın yerine ne gelmeli diye değil de  örnekler vererek destenizi nasıl geliştireceğiniz bu yazıdadır.

Tek seferde en fazla 3 minion

Deste yapmak uzun bir süreçtir ve oyun güncel olduğu sürece destenizi sürekli güncel tutmak zorunda kalacaksınız. Bunu yaparken tek seferde büyük değişiklikler yerine ufak ufak deneyin, bu sayede desteye eklenen yeni kartların nasıl bir etki yarattığını sindire sindire göreceksiniz.

Destenizin türünü belirleyin

Örneğin Warlock oynarken oyunun başından itibaren saldırı yapmak istiyorsanız tercihiniz Zoo destesi yani düşük manalı minionlar üzerine olsun, oyun tahtasının kontrolünü elinizde tutmak istiyorsanız daha çok spell ağırlıklı desteler kullanın. Deste türünüzü seçerken asla şu hataya düşmeyin, tek tip minion türü. Örneğin bütün kartları Taunt olan bir oyuncunun kazanması gerçekten şans işidir, ya da bütün kartları Late Game olan birisi erken oyunda malesef oyunu kaybedecektir. Kartlarınızı oyun türünüze göre dengeli seçmeyi unutmayın.

Manaları yakın olanlar arasında ki değişimler

Aynı manaya ve aynı saldırı gücüne sahip kartlar arasında seçim yaparken özelliği fazla olan kartları tercih edin. Örneğin 2 mana olup sadece 3 saldırı ve 2 can puanı olan Bloodfen Raptor yerine gene 2 mana olan Knife Juggler kesinlikle daha iyi bir tercihtir. Aynı şekilde Amani Berserker da Mageler Gnomish Inventor yerine 1 mana daha fazla verip Azure Drake'i oyuna sürmeniz kesinlikle daha iyi bir tercihtir, saldırı gücü daha fazla ayrıca +1 Spell Damage veriyor.
için harika bir 2 manalık minion.

Manasına göre kaç minion olmalı

Bu tamamen size kalmış olsada hemen aşağıda vereceğim minion sayıları genelde kullanılan desteler içindir. Oyunun her anında oynayabilceğiniz bir minion vardır. Destenize eklemek istediğiniz spell miktarına göre minionların sayısını değiştirebilirsiniz.

  • 0-2  Bir Manalık Minion
  • 4-6  İki Manalık Minion
  • 4-5  Üç Manalık Minion
  • 4-6  Dört Manalık Minion
  • 2-4  Beş Manalık Minion
  • 2-4  Altı Manalık Minion
Unutmayın deste geliştirmek emek ve zaman ister, ayrıca altın ister :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder



Lütfen sadece ilgili yazı hakkında yorum yapalım, konu dışı yorumlarınızı lütfen İletişim bölümünden bana ulaştırın. Teşekkürler!