2 Haziran 2015 Salı

Lego Worlds Beta Çıktı! Minecraft'a rakip tek oyun!


Dünyanın en çok satan oyunu olan Minecraft'a yep yeni bir rakip Lego Worlds Steam üzerinden erken erişime açıldı. Warner Bros ve TT Games tarafından geliştirilen oyun aynı Minecraft gibi tamamen açık dünya ve yaratıcılık üzerine kurulu. Minecraft'ın çok satmasının nedenlerinden biride rakipsiz oluşuydu, şuandan itibaren karşısında çok güçlü bir rakip var ve Minecraft'ın tahtını sallamaya hazır.

TT Games Lego Worlds'ü erken erişime açarak oyunculardan geri dönüş alıp oyunu en iyi şekilde geliştirmeyi hedefliyorlar. Oyun içi ilk videolara baktığımızda yüzlerce farklı boyutta ve renkte lego parçaları, aşırı kolay tasarlanmış bir arayüz, gayet hoş grafikler ve sonsuz bir yaratıcılık dünyası bizleri bekliyor.


İlk İzlenim

Lego Worlds gerçekten merak uyandırdı ve hemen oynadım, ilk başta karışık gibi görünsede kontrolleri hemen kavrıyorsunuz, Minecraft'a göre daha değişik bir kamera görüşü ve çevreyle ilişki sistemi var. Oyunda hikaye modu olmadığı için aynı Minecraft Creative mod gibi istediğimizi yapabiliyoruz. İnşaat kısmı baya geniş her türlü lego parçasını bulmak mümkün, ayrıca legoları boyama, yapılan inşaatı kopyalama gibi oyuncu dostu özellikleride mevcut. Oyunda çeşitli makineler var, örneğin en zevklisi drilling machine, her yeri delebilen devasa bir matkap araba :) Uçak, çim biçme makinesi, barbekü, ejderha, deve kuşu, havuz ve daha bir çok etkileşimli birim oyuna eklenmiş. Çok basit detaylar ile oyuna zenginlik katmışlar, mesela çim biçme makinesi ile Lego parçalarının üstündeki yuvarlak kısımları kaldırabiliyoruz. Ben oynarken çok eğlendim, erken erişim olmasından kaynaklı bir çok hata mevcut bunları aldırış etmeyin, ileriki zamanlarda bu oyun gerçekten hak ettiği yere gelecek.


Oyun Steam üzerinde 24 Tl fiyat etiketine sahip. Dileyenler bu oyunun erken erişimine hemen sahip olabilirler. Oyun içi videoları hemen aşağıdan bulabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder



Lütfen sadece ilgili yazı hakkında yorum yapalım, konu dışı yorumlarınızı lütfen İletişim bölümünden bana ulaştırın. Teşekkürler!