7 Ağustos 2015 Cuma

Paradise Bay Inceleme


Merhabalar arkadaşlar bugünki yazımda King.com Limited şirketinin fırınından taze taze, yeni çıkmış Paradise Bay oyununun incelemesini yapacağım. Şu günlerde yazın sıcağından bunalmış ve şöyle bir adada tek başıma, sıfırdan bir medeniye kurmak istiyorum diyenler için Paradise Bay oyunu tam sizlik. Hem egzotik ve diğer hayvanlara tutkusu olanlar bu oyunu kaçırmamalılar. Çünkü bu oyunda martılar, kediler, kaplumbağalar bize sıfırdan bir medeniyet için yardımcı olucaklar.

Grafik, Ses Ve Boyut ;

Grafik konusunda yaptıkları, Candy Crush Saga, Farm Heroes Saga ve daha sayamayacağım bir çok oyun gibi muazzam bir iş çıkaran King.com Limited şirketi, aynı zamanda kendi yaptıkları oyunlardan farklı bir oyun türüne de daha imza attı. Kaplumbağaların denize girip çıkması, Martıların uçması, binaların yapım süresi ve yapımı, ektiğimiz ürünlerin toplanmasına kadar her şey adeta çok yaratıcı ve gerçekçi. Kendimi bir animasyon filmi izlermişcesine buldum açıkçası :) Ses konusunda da hiç bir detay atlanmamış rüzgarın sesi ve denizin kıyıya vuruş sesleri gerçekten muazzam. Oyunumuzun boyutu ise 96.6 MB'dır.

Başlangıç ;

Oyunumuza başlarken, tabi ki her oyunda olduğu gibi bir tutorial ( öğretici ) bölümümüz geliyor. Adayı ve oyunumuzu anlamamıza Keani adında egzotik topraklarda büyümüş bir hanımefendi bize eşlik edecek ve bizlere mahsül ekmeyi, bina yapımını, nasıl balık tutulacağını, ve ihtiyacımız olan malzemeleri nasıl temin edebileceğimizi öğreticek. Ayrıca sarışın ufak arkadaşımız Finn'de bize yardımcı olacak.

Oyun İçi ;



Binalar ;

Oyunumuzda tabi ki farklı binalar var ve bu binaların hepsinin farklı bir görevi var. Windmill Storage adı verilen yerde, topladığımız mahsüller saklanıyor ve tabi ki bu binamızın bir kapasitesi var. İlk başladığımızda oyuna bize 50 mahsül barındıracağımız kadar bir alan veriyor. Ve bu yükseltme için, Pulley (2) ve Gear (1) adlı eşyalardan olması gerekiyor.
Bir diğer binamız ise Trade Post binası. Bu binamızda ise Keani ve Finn arkadaşlarımızın istediği ürünler var. Bu ürünleri topladığımızda Trade Post binasına girip istediklerini onlara verdiğimiz takdirde bize altın ve Exp. kazandırıyorlar :)
Treehouse Storage binamız ise tuttuğumuz balıkları ve eşyalarımızı barındıran binadır. İlk başta 30 barındırma kapasitesi sağlayan bu binamızı tabi ki geliştirebiliyoruz.
Wood Shop (Odun Dükkanı) binasında ise variller ve tahtalar inşa edebiliyoruz ancak, her inşa için belli bir mahsül gerekiyor.
Island Workshop da ise balık tutmak için ağ ve sırt çantası yapabiliyoruz.
Weawe binamızda ise ipler, işlenmiş pamuk iplikler ve giysiler yapabiliyoruz.
Canlılar ;

 Bu bölümümüzde ise bize yiyecek sağlıyabilicek her şey mevcut. Mahsül ekmemiz için alanlar, Kaplumbağa almak (başlangıç) , Köstebek (level 9) , su samuru (level 16), miskin (level 32) ve meyve agaçları alabilirsiniz. Kaplumbağa ve diğer deniz canlıları ise bize denizden taze balık, karides ve yengeç bulurlar. Meyve agaçlarından ise değişik egzotik meyveler toplayabilirsiniz. Mahsül ekme alanlarına ektiğiniz pamuk, ananas, bambu ve kahvelerin (daha çok mahsül var fakat level atladıkça açılıcaktır) belli bir toplama süresi vardır. Pamuğun 2 dakika, bambunun 3, ananısın 20 dakkaları vardır. Ayrıca Kaplumbağanın balık yakalama süresi 2 dakika, karides 5 dakikadır. Dünya haritası da vardır oyunumuzda ancak level 17'de açılmaktadır.

Level Arttıkça Genişleyen Harita;

Oyunumuzda pazar bölgesi 15. Level'de açılacaktır.
Wesley's Exports bölümü ise level 6'da açılacaktır. Burada deniz ve toprak mahsüllerimizi para ve exp. karşılığında satabileceğiz.
The Docks bölümü ise 10. Levelde açılacaktır. Burada ise yeni gemiler inşa edip hazine aramaya çıkılabilir.
World Market ise level 12'de bizlerle olacak ve dünyanın her yerindeki oyuncularla değiş tokuş yapabileceğiz.
Evet arkadaşlar yeni çıkan Paradise Bay oyunumuz bu şekilde. İlerlediğim'de açılacak olan yenilikleri ilerde sizlerle paylaşacağım. Umarım yazımızı beğenmişsinizdir. Yorumlarınızı bizden eksik etmeyin. İyi oyunlar RazorGamingTR ailesi :)

7 yorum:

  1. Oyunun türkçe dil seçeneği varmı??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suanda maalesef hayir fakat inaniyorumki turkce dil secenegi bir update ile eklenecektir. Kings.com gibi buyuk bir firma bunu goz ardi edemez diye dusunuyorum

      Sil
  2. Yelken nasıl yapılıyor lütfen yardım

    YanıtlaSil
  3. bu oyun bılgısayardan açılmıyormu ?

    YanıtlaSil
  4. Oyun açılmıyor .çok severek oynuyordum .sebebini ogrenebilirmiyim

    YanıtlaSil
  5. Oyun açılmıyor .çok severek oynuyordum .sebebini ogrenebilirmiyim

    YanıtlaSil
  6. Açılmıyor düzeltin şu oyunu

    YanıtlaSil



Lütfen sadece ilgili yazı hakkında yorum yapalım, konu dışı yorumlarınızı lütfen İletişim bölümünden bana ulaştırın. Teşekkürler!